Antena 3 CNN Actualitate Furnizarea căldurii în Bucureşti se opreşte de astăzi

Furnizarea căldurii în Bucureşti se opreşte de astăzi

Furnizarea căldurii în Bucureşti se opreşte începând de astăzi, 4 mai. Decizia vine după ce trei zile consecutiv au fost înregistrate temperaturi de peste 10 grade celsius.

Furnizarea căldurii în Bucureşti se opreşte de astăzi
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    04 Mai 2021   •   13:02

Locuinţele bucureştenilor nu vor mai fi încălzite de sistemul centralizat de termoficare, începând de astăzi, 4 mai, transmite Termoenergetica.

Decizia a fost luată conform regulamentului care prevede ca furnizarea cu agent termic pentru căldură să fie sistată după trei zile consecutive de temperaturi care depăşesc pragul de 10 grade celsius.

"Astfel, începand cu data de 4 mai 2021, sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucuresti. Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul urmatoarelor 72 de ore. Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că "oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade Celsius, între orele 20.00 - 06.00".

Obiectivele speciale precum spitalele, creşele, şcolile sau grădiniţele sunt exceptate de la această măsură. Reprezentanţii instituţiilor trebuie să facă o solicitare scrisă în acest sens.

Temperaturi de 27 de grade, calorifere calde în Bucureşti

Deși afară au fost înregistrate temeraturi de 27 de grade, caloriferele din casele bucureștenilor au fost calde timp de mai multe zile. Pentru a nu-şi irosi banii, oamenii şi-au singuri necesarul de energie. 

Bucureștenii sunt supărați pentru că, după luni întregi de iarnă, au trebuit să plătească facturi mari şi pe timp de primăvară.

Nenumărate avarii la reţeaua de termoficare din Bucureşti la începutul lunii aprilie

Locuitori din sectoarele 2 și 3 au îngheţat în case din cauza unei avarii majore apărută în curtea CET Sud.

„Chiar e posibil așa ceva? Nu avem cu ce să facem baie, nu avem cu ce să ne spălăm. Mai rău ca la țară! Stăm cu 10 pulovere pe noi, ca să putem să ne încălzim", spunea atunci o pensionară. 

  

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: București căldură
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close