Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Spitalul Județean Botoșani. Doi angajaţi au vrut să fure hrana pentru 50 de bolnavi

Scandal la Spitalul Județean Botoșani. Doi angajaţi au vrut să fure hrana pentru 50 de bolnavi

Doi angajaţi ai Spitalului Judeţean Botoşani sunt acuzaţi că ar fi furat din hrana bolnavilor internaţi.

Scandal la Spitalul Județean Botoșani. Doi angajaţi au vrut să fure hrana pentru 50 de bolnavi
Sursa foto: Pixabay.com/vitesca
de Silvia Preda    |    01 Noi 2021   •   18:26

Poliţiştii botoşăneni au pe rol un caz de furt de alimente. Conducerea celui mai mare spital din judeţ şi-a reclamat doi angajaţi la poliţie, după ce aceştia au fost surprinşi încercând să ia din bucătăria unităţii o parte din alimentele destinate chiar bolnavilor.

Totul s-a întâmplat pe 31 august, dar dosarul a ajuns recent în atenţia poliţiei, scrie monitorulbt.ro.

În acea zi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), împreună cu directorul de îngrijiri al unităţii, au făcut un control la bucătărie. Monitorulbt.ro informează că după ce au stat de vorbă cu personalul de serviciu, managerul şi directorul de îngrijiri au mers în încăperile care deservesc bucătăria, iar într-o magazie au observat un coş de inox, marcat ca fiind pentru deşeuri. În momentul în care au ridicat capacul, au descoperit alimente aranjate într-un sac curat, fără vreun alt deşeu.

Au vrut să fure hrana pentru 50 de bolnavi

După ce au vizionat imaginile, cei din conducere au descoperit că o angajată de la bucătărie şi un infirmier au manipulat alimentele şi coşul. Urmarea ar fi fost ca recipientul respectiv să fie scos din bucătărie, ca şi deşeu.

Conform procesului verbal, în coşul de gunoi erau două pungi cu legume, una de 2,5 kilograme de mazăre, una de două kilograme cu păstăi şi opt kilograme de carne. Practic, echivalentul a 50 de porţii de mâncare din acea zi.

Cei doi angajaţi nu au recunoscut că ar fi încercat să fure de la gura bolnavilor 

„La data de 4 septembrie 2021 am fost sesizați de către reprezentanți ai Spitalului Județean Botoșani cu privire la faptul că alimente din blocul alimentar al unității spitalicești, au fost găsite, ambalate, într-un recipient pentru deșeuri, fiind depozitate în acel loc de către angajați ai unității, în vederea sustragerii acestora. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, cercetările urmând a fi desfășurate pentru verificarea aspectelor sesizate și pentru stabilirea împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. 

×
Subiecte în articol: Botoșani bolnavi furt
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close