Antena 3 CNN Actualitate Furtuna a făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Viituri, inundații și poduri distruse

Furtuna a făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Viituri, inundații și poduri distruse

Furtuna a făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Viituri, inundații și poduri distruse
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iul 2017   •   19:07

Furtuna a făcut prăpăd în Prahova și Buzău. Pompierii prahoveni intervin, luni după-amiază, în două localităţi din judeţ pentru evacuarea apei din mai multe beciuri şi o gospodărie care au fost inundate în urma ploilor abundente. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, se acţionează cu motopompe în comuna Dumbrava, unde patru beciuri au fost inundate, scrie Agerpres.

De asemenea, apa a intrat într-o gospodărie din Boldeşti Scăeni, un echipaj intervenind la faţa locului pentru evacuare. 

În cursul zilei de luni, pompierii au mai acţionat la Sinaia, unde strada Cumpătu a fost acoperită pe o lungime de circa 25 de metri cu apă, două maşini rămânând blocate, iar camera centralei termice a Şcolii "George Enescu" a fost inundată, dar şi la Azuga, pentru evacuarea apei din două gospodării. 

De asemenea, news.ro scrie că o comună din judeţul Buzău a fost afectată de o viitură formată din cauza unei ploi torenţiale, care a dus la ieşirea din matcă a unui râu, mai multe poduri şi anexe gospodăreşti fiind distruse.

”O rupere de nori care a durat aproximativ 45 de minute, ploaie de care eu de 65 de ani nu am mai văzut, a afectat satele Plostina, Luncile, Lopătari, Vârteju, Brebu şi Săreniu. A spulberat un podeţ de trafic uşor construit prin 2004-2008, o punte pietonală, trecerile peste râu amenajate pe  tuburi, şi am văzut în mijlocul apei coteţ de păsări şi porci cu animalele în ele. Au fost mişcate din loc două rabe şi mai văd pe marginea râului  nişte cabine plus multe lemne, buşteni. Nu au fost luate case, ci doar câteva anexe”, a declarat Vasile Lefter, primarul comunei Lopătari, afectată de viitură.

Viitura, care s-a produs pe râul Slănic, din cauza unei ploi puternice, a afectat şi câteva treceri peste râu amenajate pe tuburi în localitatea Vintilă Vodă. 

×
Subiecte în articol: inundatii viituri
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close