Antena 3 CNN Actualitate Furtună în Bucureşti și în mai multe orașe din țară! Meteorologii se aşteaptă la vânt, grindină şi potop

Furtună în Bucureşti și în mai multe orașe din țară! Meteorologii se aşteaptă la vânt, grindină şi potop

Meteorologii au emis cod galben de ploi şi vijelii în Bucureşti, dar și în mai multe zone din țară. Furtuna a cuprins Capitala, iar autorităţile au lansat chiar şi un mesaj RO-ALERT în care avertizează oamenii să aibă grijă la eventualele pericole.

Furtună în Bucureşti și în mai multe orașe din țară! Meteorologii se aşteaptă la vânt, grindină şi potop
de Mădălina Ignat    |    11 Iul 2021   •   18:49

Meteorologii au emis, duminică după-amiaza, o avertizare cod galben de fenomene imediate pentru Municipiul Bucureşti dar și în alte zone ale țării.

Avertizarea este valabilă până duminică seara, la ora 23:00.

Se vor semnala îndeosebi, în jumătatea de est a municipiului, averse ce vor acumula peste 20-25 l/mp, vânt cu rafale ce pot depăși chiar și 60 km/h.

De asemenea, vor fi și descărcări electrice, izolat grindină de mici dimensiuni.

Zonele din țară care vor fi afectate de ploi

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apă vor depãşi 25...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul Moldovei şi Munteniei, dar pe arii mai restrânse.

Disconfortul termic se va menţine ridicat, duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul sãptãmânii viitoare va fi în intensificare şi extindere.

Ploaia puternică a inundat mai multe străzi din Ploiești

La Ploiești a plouat torențial pentru câteva minute, iar străzile din oraș au fost inundate. Pe unele dintre ele, chiar nu s-a putut circula.

Vântul a bătut atât de tare încât mai mulți copaci au fost puși la pământ. Și traficul s-a desfășurat cu dificultate, iar șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta, din cauza vizibiltății extrem de reduse.

Cartierul Mihai Bravu și zona de Est a municipiului au fost cel mai afectate, străzi importante, inclusiv strada Mihai Bravu, fiind complet acoperite de ape. Nu numai în zona de Est a Ploieștiului au fost probleme din cauza precipitațiilor, ci și în centrul orașului, potrivit prahovainfo.ro

Furtunile și grindina fac din nou ravagii în țară

Vremea s-a dezlănțuit și în alte orașe din țară. Spre exemplu, la Tulcea, mai multe gospodării au fost inundate, iar în Maramureș, o viitură puternică a provocat alunecări de teren.

Pe Autostrada A2 se circulă foarte greu în acest moment, din cauza ploii torențiale. Polițiștii le recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație pentru a evita eventuale accidente.

×
Subiecte în articol: București furtuna cod galben
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close