Antena 3 CNN Actualitate Furtună în Constanţa: Vântul a suflat cu peste 70 km/h. Valurile au atins 7 metri înălţime. Prognoza meteo

Furtună în Constanţa: Vântul a suflat cu peste 70 km/h. Valurile au atins 7 metri înălţime. Prognoza meteo

Furtună în Constanţa: Vântul a suflat cu peste 70 km/h. Valurile au atins 7 metri înălţime. Prognoza meteo
Sursa foto: Foto:amfostacolo.ro
17 Oct 2011   •   07:10

Constanţa a fost lovită de furtună. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut peste maşini. Vântul puternic a provocat valuri de peste 7 metri înălţime în Marea Neagră, iar bărcile din portul Tomis au fost la un pas de a fi înghiţite de ape.

12 ore a fost Constanţa sub avertizare de furtună şi ploaie. Vântul a luat tot ce a găsit mai uşor în cale, a smuls cabluri tv, bannere publicitare, dar şi câţiva copaci bătrâni. 

Pompierii au alergat de la o interveniţie la alta, după ce oamenii au sunat unul după altul la 112, disperaţi că maşinile le-au fost distruse de crengi.

Pe tot parcursul zilei, vântul a suflat cu peste 70 de kilometri la oră în largul mării, iar valurile au atins 7 metri înălţime. În portul Agigea, au fost suspendate toate operaţiunile după ce căpitănia a dat averizare de furtună. 

Nici pe uscat lucrurile nu au stat mai bine. Oamenii care s-au aventurat la o plimbare pe faleză au simtit forţa vântului. 

Vremea rea se va menţine în zilele următoare. Meteorogii spun că temperaturile nu vor depăşi 13-14 grade celsius şi va ploua în multe zone din ţară.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

Luni (17 octombrie)

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece dimineaţa şi noaptea când local se va produce brumã. În sud-estul ţãrii vor fi înnorãri, pe arii restrânse va ploua, iar vântul va prezenta intensificãri, cu viteze mai mari în Dobrogea, Bãrãgan şi pe litoral. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -7 şi 5 grade, mai scãzute în depresiuni.

Marţi (18 octombrie)

Vremea se va menţine deosebit de rece dimineaţa şi noaptea când local va fi brumã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sud-estul ţãrii unde pe arii restrânse va mai ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade, mai scãzute în depresiuni.

Miercuri (19 octombrie)

Vremea se va încãlzi în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului în regiunile vestice şi nord-vestice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, uşor mai ridicate în sud-vest, iar cele minime între -2 şi 8 grade, mai scãzute în depresiuni.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close