Antena 3 CNN Actualitate FURTUNĂ ÎN ROMÂNIA. Avertizare de vijelii în zece judeţe din sudul ţării. Sute de localităţi, fără curent. Ponta a convocat comandamentul de iarnă

FURTUNĂ ÎN ROMÂNIA. Avertizare de vijelii în zece judeţe din sudul ţării. Sute de localităţi, fără curent. Ponta a convocat comandamentul de iarnă

FURTUNĂ ÎN ROMÂNIA. Avertizare de vijelii în zece judeţe din sudul ţării. Sute de localităţi, fără curent. Ponta a convocat comandamentul de iarnă
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2012   •   14:42
Iarna începe să-şi arate colţii în ţară. Ninge în mai multe zone, iar Dobrogea e cod galben de furtuni. În această dimineaţă, a început să ningă şi la Suceava. Reactorul 1 de la Cernavodă a fost oprit tot din cauza furtunii.

Premierul Victor Ponta i-a convocat la Guvern, la ora 19.30, pe membrii comandamentului de iarnă. 

Sute de localităţi din sudul ţării sunt fără curent electric de azi noapte, din cauza vântului care a suflat cu chiar 120 de kilometri la oră. Mii de oameni din Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa au fost lăsaţi fără energie de vijelia a rupt copaci, liniile de înaltă tensiune şi mai multe acoperişuri care au căzut peste maşini.

UPDATE 14.30 - Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis două noi avertizări nowcasting de vijelii încadrate în categoria Cod Galben, valabile până la orele serii în zece judeţe din sudul şi estul Munteniei, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precum şi în partea de sud-vest a ţării.

Între orele 13:20-16:20, în sudul şi estul Munteniei, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Ilfov, inclusiv în Bucureşti, sunt prognozate intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală, viteze de 55 km/h şi, izolat, 70 km/h.

 Totodată, între orele 13:00-19:00, local în judeţele Olt, Mehedinţi şi Dolj se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de până la  70 km/h.

VEZI DRUMURILE CARE AU PROBLEME DIN CAUZA FURTUNII


PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI




×
Subiecte în articol: Cernavoda Ninsoare România furtuna
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close