Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică în Bucureşti, cu tunete şi fugere! Un oraş din Ilfov a rămas fără curent | VIDEO

Furtună puternică în Bucureşti, cu tunete şi fugere! Un oraş din Ilfov a rămas fără curent | VIDEO

După zile foarte călduroase şi episoade de iarnă, Capitala a fost lovită de o furtună puternică, iar orașul Voluntari a rămas fără curent. Din fericire, problema a fost remediată după câteva minute.

Furtună puternică în Bucureşti, cu tunete şi fugere! Un oraş din Ilfov a rămas fără curent | VIDEO
15 Mar 2021   •   19:41

Luna martie este fără dar şi poate, cea mai capricioasă lună a primăverii.

O furtună puternică a avut loc luni seara în Capitala, dar și zonele din apropiere. Orașul Voluntari a rămas fără curent în urma acestei furtuni, însă nu pentru mult timp.

Furtuna puternică din București, însoțită de tunere și fulgere

Mai multe cartiere din București au fost afectate și inundate de ploaia care s-a care s-a declanșat brusc. Ploaia torențială a fost însoțită de tunere și fulgere.

Meteorologii anunță că vremea va fi închisă şi umedă în această noapte, cu precipitaţii pe arii extinse, iar temperaturile minime se vor situa între -1 şi 7 grade.

Marți, vremea va fi rece, iar ca aspect se va menţine închisă şi cu precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, local însemnate cantitativ (peste 25...30 l/mp) îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţãrii, precum şi la munte.

Avertizare tip cod galben emisă de ANM 

Avertizarea afectează aproape toată ţara şi este valabilă în intervalul 15 martie, ora 14.00 - 17 martie, ora 20.00.

Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp.

Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

 

×
Subiecte în articol: furtuna tunere București
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close