Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică, în Bucureşti: Copaci căzuţi, străzi inundate şi trafic paralizat. Trei avioane nu au putut ateriza (VIDEO)

Furtună puternică, în Bucureşti: Copaci căzuţi, străzi inundate şi trafic paralizat. Trei avioane nu au putut ateriza (VIDEO)

Furtună puternică, în Bucureşti: Copaci căzuţi, străzi inundate şi trafic paralizat. Trei avioane nu au putut ateriza (VIDEO)
02 Iun 2009   •   20:45

O furtună puternică s-a declanşat, marţi seară, în jurul orei 20:30, în Bucureşti. Ploile abundente şi vijelia au afectat reţeaua de curent electric, traficul rutier, feroviar şi aerian, precum şi reţelele de telefonie mobilă. În cartierul Rahova a căzut şi grindină.

Mai mulţi copaci au fost rupţi pe DN1, între Băneasa şi Casa Presei dar şi în cartierul Militari şi pe Şoseaua Kiseleff.

O femeie a fost rănită, după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit direcorului Ambulanţei Bucureşti, victima a fost transportată de urgenţă la spital şi se află în stare bună.

Dacă aţi surprins imagini din timpul furtunii le puteţi urca pe site-ul videonews.ro, sau le puteţi trimite la una din adresele de mail [email protected], respectiv [email protected]

În urma furtunii, Comandamentul de Urgenţă s-a întrunit la sediul Primăriei Generale.

După şedinţă, edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pentru Antena 3 că principala problemă este cauzată de copacii căzuţi care îngreunează circulaţia.

"Încercăm ca până mâine dimineaţă să arate totul normal", a declarat acesta, adăugând că "toate echipajele disponibile sunt pe teren pentru a rezolva situaţia".



Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Mihail Vlădărău, mai multe linii de troleibuz au fost afectate de furtună.

Furtuna a dat peste cap şi traficul aerian

O cursă Tarom, care pornise de la Sofia şi trebuia să aterizeze la Bucureşti la ora 20:00, a fost redirecţionată către Aeroportul din Constanţa.

Din cauza vântului puternic, alte trei avioane nu au putut fi aduse la sol.

Totodată, şapte curse aeriene nu au putut decola la timp de pe Aeroportul Henri Coandă.

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară

În judeţul Neamţ, mai multe localităţi au fost afectate de viituri.

De asemenea, circulaţia trenurilor a fost blocată pe anumite porţiuni. Între Piatra-Neamţ şi Bistriţa Năsăud, traficul feroviar a fost întrerupt.

La Câmpulung Muscel, ploaia torenţială pornită pe neaşteptate a durat aproximativ 20 de minute. Timp de 5 minute, însă, a căzut grindină de mărimea unei cireşe, acoperind mai multe drumuri.

Iată câteva imagini trimise de un utilizator al site-ului videonews.ro.



Meteorologii anunţaseră ploi şi vijelii

Meteorologii anunţaseră că vin ploile şi vijeliile în toată ţara. Atenţionarea de cod galben, emisă de meteorologi a intrat în vigoare, marţi, de la ora 15:00. Aceasta este valabilă până miercuri dimineaţă la ora 9.

Vizate sunt în special, zonele de deal şi munte. Meteorologii atrag atenţia că se aşteaptă ploi în cantităţi de până la 50 de litri pe metru pătrat în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova.

Şi hidrologii au emis cod galben de inundaţii în 21 de judeţe. Atenţionarea este valabilă de astăzi de la ora 17.00 până mâine la ora 16.00.


Acestea sunt imaginile surprinse de cititorii Antena3.ro în timpul furtunii care a avut loc marţi seară:









Înregistrare realizată în cartierul Militari




Imagini din zona Iancului










Antena3.ro

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close