Antena 3 CNN Actualitate Furtuna lovește cu și mai multă putere zonele montane. Stațiuni rămase fără curent electric din cauza viscolului

Furtuna lovește cu și mai multă putere zonele montane. Stațiuni rămase fără curent electric din cauza viscolului

Sunt probleme în zonele montane unde zeci de copaci care au fost smulși de vânt. În Parâng, întreaga stațiune a rămas fără curent electric. La vârful Omu, troienele depășesc un metru și jumătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   16:44

Întreaga stațiune Parâng a rămas fără curent electric după ce în mijlocul nopții mai mulți brazi au căzut peste firele de înaltă tensiune. Codul portocaliu de viscol este încă în vigoare în zonele înalte ale Meridionalilor până la ora 20:00.

”Este un vânt foarte, foarte puternic. Sus, la 1700 de metri altitudine, depășește 100km/h. Sunt troiene și de 1,5 – 2 metri. Nu este de ieșit în trasee. Rugăm turiștii să nu meargă pe niciun traseu de creastă vizibil. Vizibilitate este zero și zăpada este foarte, foarte mare”, a declarat Remus Popescu, șeful Salvamont Petroșani.

Din fericire, niciun turism nu a fost prins de furtună. Potrivit autorităților, oamenii așteaptă în cabane revenirea curentului electric.

În județul Argeș, autoritățile îi sfătuiesc pe turiști să stea departe de traseele montane.

Vântul bate cu putere la altitudini mari, astfel că riscul de avalanșă este unul extrem de ridicat.

Nici la Muntele Mic nu este curent electric de mai bine de o zi. Stratul de zăpadă depășește 60 de cm, iar conform prognozelor ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei.

La Vârful Omu, troienele depășesc 1,5m, iar vântul viscolește cu aproape 100km/h.

Sunt de altfel probleme și în zona Șureanu. Acolo drumurile către mai multe pensiuni sunt închise din cauza viscolului.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close