Antena 3 CNN Actualitate Furtunile de cod roșu au lăsat dezastru în urma lor. Vântul puternic a luat pe sus crucile din cimitir

Furtunile de cod roșu au lăsat dezastru în urma lor. Vântul puternic a luat pe sus crucile din cimitir

Ploile torențiale și vijeliile au făcut ravagii în mai multe județe din țară. La Târgu Jiu, vântul puternic a smuls acoperișurile mai multor blocuri și le-a aruncat peste mașinile aflate în parcări. Vântul a bătut în rafale de peste 100 km/h iar oamenii au fost avertizați prin mesaje RO ALERT să nu iasă din case.

Furtunile de cod roșu au lăsat dezastru în urma lor. Vântul puternic a luat pe sus crucile din cimitir
de Laura Dinu    |    06 Aug 2021   •   07:45

Aproape 4.000 de familii din Neamț au rămas fără curent electric după ce furtuna puternică a distrus rețeaua de electricitate. Meteorologii au emis, în doar trei ore, 15 mesaje de avertizare nowcasting, 10 dintre acestea de tip cod roșu, 2 de cod portocaliu și 3 de cod galben. 

În Târgu Jiu furtuna puternică a distrus 4 cartiere. Acoperișurile blocurilor au fost smulse de vânt și aruncate peste autoturismele din parcare. Zeci de mașini au fost avariate. 

În Baia de Fier, un șofer a fost lovit în trafic de un copac, care s-a rupt în timpul furtunii, iar mai multe cruci din cimitir au fost distruse de vântul puternic. 

Și în orașul Novaci, grindina a distrus mai multe culturi agricole. 

Pe Transalpina, la Rânca, tarabele comercianților au fost luate de vânt. Din construcții și marfă oamenii nu au mai putut recupera nimic. 

Și în Reșița, acoperișul de 200 de metri pătrați al unui bloc a fost rupt de rafalele puternice. Acum, locatarii sunt buni de plată. 

În Lupeni, acoperișul unui bloc a fost dizlocat și a căzut peste două autoturisme. În cădere, a lovit și trei balcoane. 

Iar în Târgoviște, mai mulți șoferi și-au găsit mașinile distruse după ce vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat peste autoturisme. 

În Botoșani, din cauza rafalelor de peste 100 km/h, oamenii au fost avertizați prin mesaje RO ALERT să rămână în case. 

Mesaje RO ALERT au primit și locuitorii județului Prahova. Ploaia torențială și vântul au făcut ravagii în Fălticeni.

Fulgerele au brăzdat cerul și în Vaslui. De teama furtunii au rămas în case. 

Nori uriași s-au abătut și deasupra județului Sibiu. Din fericire, aici nu au fost și alte fenomene meteorologice extreme. 

 

×
Subiecte în articol: furtuni cod rosu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close