Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au făcut ravagii în ţară! Vântul puternic a ridicat nori uriaşi de praf, a rupt copaci şi a smuls acoperişuri

Furtunile au făcut ravagii în ţară! Vântul puternic a ridicat nori uriaşi de praf, a rupt copaci şi a smuls acoperişuri

Vântul puternic a ridicat nori uriaşi de praf, a rupt copaci şi a smuls acoperişuri. Apoi, au venit ploile şi grindina care, în unele zone au făcut ravagii. Codul galben de ploi însemnate cantitativ şi vânt puternic este valabil până diseară la ora 21, pentru mai multe judeţe din vestul, nordul şi sudul ţării.

Furtunile au făcut ravagii în ţară! Vântul puternic a ridicat nori uriaşi de praf, a rupt copaci şi a smuls acoperişuri
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2022   •   08:35

Vântul puternic a ridicat norii de praf, în mai multe zone ale ţării, iar aerul a devenit irespirabil până a început să plouă.

În Prahova, din cauza vântului puternic, o remorcă a ajuns de pe şosea, direct pe un câmp.

Vijeliile au creat mari probleme în mai multe zone din ţară

Vântul a suflat cu putere, cu viteze ce au ajuns şi la 55/h și izolat peste 70...75 km/h.

 În Dâmboviţa, zeci de minute a plouat torenţial şi a bătut vântul.

În mai multe localităţi au căzut copaci, iar acoperişurile de pe case şi blocuri au fost smulse. În alte zone, vântul a afectat mai multe solarii. A fost necesară pompierilor. 

Vremea rea a făcut ravagii şi în Iaşi. Un autoturism a fost aproaoe distrus, după ce un copac s-a prăbuşit din cauza vântului puternic. 

În Bucureşti, vremea rea a încurcat şi traficul aerian. Cel puţin un zbor a fost redirecţionat. 

Codul galben de ploi şi vânt puternic este valabil până sâmbătă ora 21.00

 În cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni.

La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Prognoza meteo duminică, 3 aprilie 2022

Procesul de rãcire a vremii va continua, astfel cã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii valorile termice vor fi cu mult mai mici decât cele normale, iar în restul zonelor, acestea se vor situa în jurul mediilor.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, centrale, nordice şi de nord-est, unde pe arii relativ extinse, în prima parte a intervalului temporar vor fi precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi mixte în rest. Izolat cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 10...15 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi seara şi noaptea în sud-est, unde pe suprafeţe mici vor fi ploi de scurtã duratã şi posibil descãrcãri electrice.

Vântul va avea intensificãri în prima parte a intervalului în cea mai mare parte a ţãrii, viteze mai mari la rafalã în general de peste 55...65 km/h urmând a se înregistra local în sudul ţãrii şi la munte, cu precãdere în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 16 grade, iar cele minime între -7 şi 5 grade. Pe arii restrânse va fi brumã.
Presiunea atmosferică va continua sa creasca dinspre vest, apropiindu-se astfel de normal.

×
Subiecte în articol: furtuni vremea meteo vijelii copaci
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close