Antena 3 Actualitate Furtuni violente în mai multe judeţe. 100 de persoane evacuate în Harghita

Furtuni violente în mai multe judeţe. 100 de persoane evacuate în Harghita

15 Iul 2010   •   08:49
Furtuni violente în mai multe judeţe. 100 de persoane evacuate în Harghita

Mai multe judeţe au fost măturate din nou de furtuni violente. Ploile torenţiale şi vijeliile au afectat sute de case, mulţi sinistraţi fiind nevoiţi să înnoate în propriile locuinţe. În Harghita a fost cel mai rău. O sută de persoane au fost evacuate după ce apele le-au distrus sau le-au inundat casele. Pericolul nu a trecut. Codul roşu de inundaţii pe Prut este în vigoare până în această după-amiază, la ora 16.00.

Asta au lăsat în urmă furtunile care s-au abătut asupra zonei Odorheiul Secuiesc. Viitura a culcat la pământ mai multe case. Alte zeci de gospodării au fost inundate. Viitura a fost aşa de puternică încât a rupt un pod.

Furtunile au făcut prăpăd şi în Maramureş. Albia paraului Chechisel nu a putut ţină în frâu viitura şi apele s-au revărsat în gospodăriile oamenilor.

Şi deasupra Ploieştiului s-au rupt norii. Furtuna a durat câteva zeci de minute, însă a fost suficientă pentru a culca la pământ mai mulţi copaci.

În Caransebeş, sistemul de canalizare al oraşului nu a făcut faţă unei ploi care a durat numai 20 de minute.

Şi în Braşov, mai multe subsoluri ale unor clădiri au fost inundate.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close