Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au făcut ravagii în aproape toată ţara: Accidente rutiere, copaci doborâţi la pământ şi acoperişuri smulse

Furtunile au făcut ravagii în aproape toată ţara: Accidente rutiere, copaci doborâţi la pământ şi acoperişuri smulse

Furtunile au făcut ravagii în aproape toată ţara: Accidente rutiere, copaci doborâţi la pământ şi acoperişuri smulse
13 Mai 2012   •   23:46

Furtunile şi vijeliile de cod galben au măturat aproape întreaga ţară. Au rupt schele, au smuls copaci şi acoperişuri şi... au făcut victime. O bătrână din Iaşi, care încerca să se apere de ploie sub o umbrelă, a fost aruncată de o rafală de vânt direct pe şosea, în faţa unei maşini. Iar la Brăila, mai multe persoane au fost la un pas să fie strivite de doi castani, într-o staţie de autobuz. 

Umbrela care ar fi trebuit să o protejeze de ploaie i-a adus moartea bătrânei. Vântul puternic a aruncat-o de pe marginea drumului, direct pe şosea. O şosea aglomerată. Şoferul care a lovit-o nici n-a avut timp să apese frâna.

La Brăila, o staţie de autobuz a fost la un pas să se transforme în mormânt pentru cele câteva persoane care aşteptau un microbuz. Vijelia puternică a smuls doi copaci, care s-au prăbuşit peste refugiu şi pe casele din apropiere.

Accidentul putea fi evitat, spun oamenii. Dacă autorităţile ţineau cont de solicitările oamenilor de a tăia cei doi arbori bătrîni. Unul dintre copaci s-a prăbuşit peste o ţeavă de gaze.

În cele din urmă, a fost chemată şi o macara de 18 tone care să ridice trunchiurile celor doi copaci.

Pericol a fost şi la Suceava. Spre dimineaţă, vântul, care a suflat cu peste 80 de kilometri pe oră, a smuls o schelă folosită de muncitori la reabiltiarea termică a unui bloc. Deşi structura de câteva tone ameninţa să prăbuşească peste maşini şi peste oameni, pompierii nu au putut interveni. De frică, locatarii din zonă şi-au mutat maşinile.

Iar veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Potrivit prognozei, până luni la ora 10, cea mai mare parte a ţării se va afla sub incidenţa codului galben de furtuni şi vijelii. Temperaturile sunt mai scăzute cu 10 grade faţă de cele din zilele trecute, iar în centrul ţării şi în zonele muntoase va ploua abundent. Vântul va sufla cu 70 de km/h.

Vremea instabilă se menţine până spre sfârşitul săptămânii.



×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close