Furtunile au făcut ravagii în ţară: Străzi inundate şi blocaje în trafic. Vezi prognoza meteo de weekend

de Antena3.ro    |    03 Iun 2011   •   08:55
Furtunile au făcut ravagii în ţară: Străzi inundate şi blocaje în trafic. Vezi prognoza meteo de weekend Foto: Intact Images
Rupere de nori în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Capitală, la puţin timp după ce meteorologii au emis o avertizare de furtună. Ploaia torenţială a dus la umplerea canalizărilor şi revărsarea apelor pe străzi. Vântul puternic a rupt mai mulţi copaci, iar turla unei biserici a luat foc după ce a fost lovită de fulger.

O ploaie care nu a durat mai mult de câteva minute a inundat mai multe străzi din Galaţi, iar circulaţia maşinilor s-a desfăşurat cu dificultate.

La Câmpina, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă ploii torenţiale, iar apa s-a revărsat pe străzi.

Şi în Tulcea ploaia torenţială a umplut canalizarea oraşului. Unii, mai ghinionişti, au rămas cu maşinile în mijlocul străzii, fiind nevoie de ajutorul trecatorilor ca să iasă la mal.

Turla bisericii din comuna dâmboviţeană Pietroşita a luat foc, joi seară, după ce, potrivit localnicilor, a fost lovită de un fulger, în timpul unei furtuni.

În Deva, furtuna a doborât mai mulţi copaci si au avariat acoperişul unui bloc din Hunedoara. Unul dintre arborii frânţi s-a prăvălit chiar peste o maşină aflată în trafic.

Rupere de nori a fost şi la Iaşi, unele artere din municipiu s-au transformat în adevarate capcane pentru soferi.
 


PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

VINERI (3 iunie)

Gradul de instabilitate atmosfericã se va menţine pronunţat în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi, mai ales ziua, pe arii relativ extinse vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Excepţie vor face regiunile estice, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Vor fi condiţii de grindinã şi izolat, în special în zonele montane, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

SÂMBĂTĂ (4 iunie)

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 33 de grade şi minime în general între 10 şi 18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în vestul ţãrii şi în zona de munte şi izolat în rest.

DUMINICĂ (5 iunie)

Vremea va fi caldã şi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri îndeosebi dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice, local în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

Dacă aţi suprins fenomene meteorologice deosebite, trimiteţi imaginile la adresa de e-mail [email protected].ro sau încărcaţi-le pe www.videonews.ro.


 

 

Parteneri
x close