Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Diaconu: ”Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar confortabil de 90+% până la finele lui Ianuarie 2022”

Gabriel Diaconu: ”Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar confortabil de 90+% până la finele lui Ianuarie 2022”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu susține că într-o perioadă de 50 de zile de la învestirea Guvernului ”soarta multor români va fi decisă”.

Gabriel Diaconu: ”Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar confortabil de 90+% până la finele lui Ianuarie 2022”
Sursa foto: Facebook/Gabriel Diaconu
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2021   •   09:40

Medicul îndeamnă la vaccinare și la respectarea regulilor sanitare pentru a putea atinge în luna ianuarie ”un prag imunitar confortabil de 90+%”.

„Obligativitatea vaccinării, împreună cu măsuri coerente de sănătate publică, ar putea ridica Europa din mlaștina COVID. România are privilegiul accesului nu la unul, cât patru variante de vaccin.

Timpul contează, nu doar numerele. Cu un Guvern hotărât, putem atinge un prag imunitar confortabil de 90+% până la finele lui Ianuarie 2022.

Timpul contează. Derularea vaccinală, dar și timpul scurs de la primo-infecția cu Covid-19, ar putea să permită debandada observată atât în toamna lui 2020, dar și 2021, și anul viitor, dacă nu acționăm.

Avantajul vaccinării e catagrafierea corectă a zonelor acoperite. Un green-pass care să includă imunizarea post-boală poate dubla catagramele, câtă vreme standardul serologic este stabilit.

Nu ne putem opri până la acel moment. Și, de la acel moment, certificatul verde va trebui periodic adaptat.

Răbufniri epidemice de noi tulpini de COVID vor continua pentru o bună parte a lui 2022-2024. Este un interval nepermis de lung, explicat în mare măsură de inegalitatea sanitară planetară, dar și faptul că răspândirea neîngrădită creează premisele unor noi variante cu potențial agresiv, unele aflate deja în monitorizare internațională a organismelor de resort.

Am reușit deja atât de mult, dar am irosit atâtea ocazii. Nu mai avem multe serve la dispoziție, iar răgazurile sunt scurte, de obicei.

Noua perioadă de turbulență anunțată de autorități, cu plecare plauzibilă la jumătatea lui ianuarie, 2022, înseamnă - de la momentul investirii noului Guvern, mai puțin de două luni, sau 50 de zile.

În aceste 50 de zile soarta multor români va fi decisă. Nu doar prin prisma riscului de morbiditate, și mortalitate COVID, dar și prin toate celelalte greutăți generate de pandemie.

Guvernul Ciucă are un mandat de avarie, așa cum, acum 100 de ani, guvernul regelui trebuia să rezolve de urgență marasmul sanitar din Moldova.

Măsurile nu vor fi populare. Dar moartea nu are partid politic. Lăsate să prospere pe morminte proaspete, facțiunile extremiste vor agita și mai multe spirite, vor tulbura și mai multe minți.

Acum. Ori niciodată”, a transmis Gabriel Diaconu, într-o postare pe Facebook.

Liniștea. Timpul. Obligativitatea vaccinării, împreună cu măsuri coerente de sănătate publică, ar putea ridica Europa...

Posted by Gabriel Diaconu on Wednesday, November 24, 2021


 

×
Subiecte în articol: Gabriel Diaconu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close