Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Diaconu: ”Vaccinurile anti-COVID nu dau tromboze. Dacă te știi cu hipertensiune sau diabet, vaccinează-te”

Gabriel Diaconu: ”Vaccinurile anti-COVID nu dau tromboze. Dacă te știi cu hipertensiune sau diabet, vaccinează-te”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a transmis un mesaj persoanelor care ezită să se vaccineze împotriva COVID-19, din cauza temerii că vor dezvolta tromboze. Îndemnul medicului la vaccinare se adresează în special celor cu afecțiuni medicale.

Gabriel Diaconu: ”Vaccinurile anti-COVID nu dau tromboze. Dacă te știi cu hipertensiune sau diabet, vaccinează-te”
Sursa foto: Facebook/Gabriel Diaconu
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2021   •   13:16

„E timpul să lămurim, o dată pentru totdeauna, o chestiune. Asta pentru că oamenilor le frică, spaimă, îi terorizează (la limită) ideea de a se vaccina anti-COVID. De ce le este lor frică? De tromboze.

În situații particulare, excepționale sau/ și severe, această cascadă de formare a trombilor, sau coagulare, poate începe fără o leziune endotelială. «Îi spunem coagulare INTRA-vasculară», cu sau fără diseminare (împrăștiere). Cum e cazul în COVID-19, unde aberația inflamatorie cauzată de virus strică echilibrul dinamic al sângelui în a doua fază de boală, când de fapt COVID, dintr-o infecție respiratorie, devine o boală a sângelui, și apoi mori din două una: ori de pneumonie, ori de tromboză diseminată.

Medicul susține că vaccinurile împotriva COVID-19 nu cauzează trombeze:

„Repet: vaccinurile anti-COVID NU dau tromboze. Toate cazurile de tromboză observate după vaccinarea cu două vaccinuri (Astra Zeneca respectiv Johnson&Johnson) au avut loc la persoane care aveau o formă rară de tulburare a coagulării, deci o PREDISPOZIȚIE (vulnerabilitate) anterioară foarte rară, anume o mutație a factorului 4 de coagulare extrem de rară. Dintre aceștia, majoritatea avuseră și ANTERIOR fenomene trombotice. Cazurile raportate au avut o frecvență de apariție de un caz la un milion de doze.”

Gabriel Diaconu îndeamnă pacienții cu comorbidități să se vaccineze:

„Măi om bun: dacă te știi cu varice ale membrelor, sau cu insuficiență venoasă, sau cu hipertensiune sau diabet, du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară. Vaccinul nu. Fă-ți acest pustiu de bine. Iar tu, dacă ești hematolog sau oncolog sau dermatolog, judecă medical până la capăt vremurile acestea pe care le trăim, și întoarce-te la judecata medicală de fond, nu bazaconiile care circulă pe buzele tuturor impostorilor. Riști să-ți moară pacientul de COVID, cum deja s-a întâmplat atât de mult.”

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Diaconu COVID-19
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close