Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea, despre cine se face vinovat de moartea poliţistului Gigină: „Nu o pot spune oficial”

Gabriel Oprea, despre cine se face vinovat de moartea poliţistului Gigină: „Nu o pot spune oficial”

Gabriel Oprea, despre cine se face vinovat de moartea poliţistului Gigină: „Nu o pot spune oficial”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
21 Sep 2016   •   23:20

Gabriel Oprea a povestit la Sinteza Zilei de la Antena 3 şi ce s-a întâmplat în noaptea fatală în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa.

„În acea zi am avut trei misiuni, şedinţă de guvern, la Palatul Cotroceni şi la SRI Băneasa. Era în jur de 19.30, terminasem discuţia parteneră şi mă întorceam spre casă. Niciodată nu intră în atribuţiunea unui ministru de Interne. Traseul, modul de deplasare, sunt oameni ai poliţiei rutiere care stabilesc traseul, misiunea, un ministrul de Interne nu se ocupa cu aşa ceva. Mă deplasăm spre Casa Radio, ca vicepremier aveam această protecţie 24 din 24, nu am folosit-o niciodată, doar în anumite deplasări. Acestea erau regulamentele. (...) Ca ministru de Interne sunt foarte multe vulnerabilităţi. Din prima zi când am devenit ministru de Interne mi s-a spus că trebuie să mă supun acestor reguli de protecţie şi pază. Mă deplasam spre domiciliu, în urma cercetărilor făcute de procurori, maşina din faţă avea viteza legală, sub 60 de km, Masina în care eram avea viteya legală, asta ca să vorbim despre speculaţiile care s-au făcut”, a declarat Gabriel Oprea.

Întrebat cine este vinovat pentru moartea lui Bogdan Gigină, fostul vicepremier a răspuns: „Nu o pot spune oficial, nu o poate spune decât judecătorul. Există şef de traseu, oameni care asigură această protecţie şi trebuie îndreptată atenţia şi spre acea nenorocită de groapă în care a căzut”.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close