Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Resources ar putea cere PATRU MILIARDE de dolari dacă proiectul Roşia Montană va fi respins de Parlament

Gabriel Resources ar putea cere PATRU MILIARDE de dolari dacă proiectul Roşia Montană va fi respins de Parlament

 Gabriel Resources ar putea cere PATRU MILIARDE de dolari dacă proiectul Roşia Montană va fi respins de Parlament
de S.T.    |    11 Sep 2013   •   16:04
Gabriel Resources ar putea acţiona statul român în justiţie dacă proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană va fi respins de Parlament.

Gabriel Resources ar putea cere PATRU MILIARDE de dolari.

"În cazul în care Camera Deputaţilor respinge proiectul, vom continua notificarea oficială de începere a litigiului pentru încălcări multiple ale tratatelor internaţionale de investiţii, pentru a obţine până la 4 miliarde de dolari SUA", a spus directorul general al companiei, Jonathan Henry, într-un interviu pentru The Globe and Mail.

Jonathan Henry a atenţionat că Gabriel Resources are un caz solid.

Şeful Gabriel Resources se aşteaptă ca Senatul să respingă joi proiectul de lege care ar permite deschiderea minei.

Premierul Ponta a afirmat anterior că "în mod sigur" compania înregistrată în Canada va intenta un proces şi cel mai probabil se vor plăti despăgubiri.

"Probabil că o să plătim toţi şi cred că e corect să spunem acest lucru", a spus Ponta.
   
Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
   
Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.
   
Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.

Citeşte şi:

Ponta: Am trimis proiectul Roşia Montană la Parlament ca să nu putem fi daţi în judecată

×
Subiecte în articol: Rosia Montana
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close