Antena 3 Actualitate Gabriel Resources: La Roşia Montană s-ar putea extrage aur din 2014

Gabriel Resources: La Roşia Montană s-ar putea extrage aur din 2014

de Antena3.ro    |    10 Mar 2011   •   23:48
Gabriel Resources: La Roşia Montană s-ar putea extrage aur din 2014
Sursa foto: Foto: Mediafax

Gabriel Resources a avut pierderi de 22,7 milioane dolari canadieni (circa 17 milioane euro) anul trecut, cauzate de un rezultat negativ de aproape 16 milioane dolari canadieni (11,8 milioane euro) din evoluţia cursului de schimb, şi a anunţat totodată că proiectul Roşia Montană ar putea produce aur din 2014, informează Mediafax.

Compania a obţinut, până în prezent, zece din cele 12 aprobări necesare acordului final al Consiliului Local Roşia Montană.

Astfel, conducerea Gabriel Resources consideră că după aprobarea de către Guvern a autorizaţiei de mediu şi a noului certificat de descărcare arheologică pentru zona Carnic, în absenţa unor evenimente neprevăzute, va dura aproximativ un an pentru a finaliza majoritatea achiziţiilor pentru terenurile de suprafaţă, respectiv pentru a obţine cea mai mare parte a celorlalte permise şi aprobări, inclusiv permise de construcţie pentru faza iniţială.

Construcţia minei ar putea dura 30 de luni de la pornirea lucrărilor. În absenţa unor întârzieri neprevăzute, proiectul Roşia Montană ar putea începe să producă aur până la sfârşitul anului 2014, estimează Gabriel Resources.

Compania canadiană deţine 80,4% din capitalul social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, în timp ce statul român deţine 19,3% din acţiuni, prin Minvest Deva.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana aur

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close