Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Amenzile administrative NU sunt pete la cazier

Gabriela Firea: Amenzile administrative NU sunt pete la cazier

Gabriela Firea: Amenzile administrative NU sunt pete la cazier
de S.T.    |    16 Apr 2014   •   18:00

Senatorul PSD Gabriela Firea a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre plângerea penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

"Şi dacă aş fi avut vreo secundă dorinţa să renunţ la plângerea penală, pentru că suntem în postul mare al Paştelui, ieşirea de aseară a lui Traian Băsescu, afirmând că aş fi şantajistă de 9 ori, m-a împiedicat", a spus senatorul PSD.

"În 2008, când lucram la Antena 3, Narcisa Iorga, membru CNA şi atunci şi acum, a făcut o plângere la Poliţie pentru că s-a simţit lezată de o emisiune de la Antena 3 în care era invitat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor. Nu am ştiut nimic despre acea plângere până când am devenit senator, când am fost chemată la Înalta Curte şi mi s-a adus la cunoştinţă plângerea din 2008. M-am prezentat, nu a fost nevoie de nicio amânare sau să găsesc pretexte, am dat o declaraţie şi Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale la acuzaţia de şantaj. A rămas în discuţie cealaltă posibilă infracţiune de ultraj şi anume ameninţarea unui funcţionar public, pentru care de asemenea s-a considerat că nu este întemeiată plângerea. A rămas o amendă administrativă de 1000 de ron pentru ultraj, şantajul având neînceperea urmăririi penale", a mai spus Gabriela Firea.

Senatorul a precizat, în cadrul emisiunii "100 de minute", că amenzile administrative nu sunt pete la cazier.

"Preşedintele vorbeşte de amenzi administrative, dar amenda administrativă a domniei sale de la Comitetul Naţional de combatere a discriminării, de 600 de ron, o lasă uitată? Cum ar fi să ne batem în amenzi administrative? Acestea nu sunt pete la cazier!".

Iată plângerea penală depusă de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu

Firea a spus, la ieşirea de la Parchet, că a depus plângerea pe numele preşedintelui Traian Băsescu, în calitate de senator, pentru că are datoria să apere onoarea Parlamentului.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".



×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close