Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea apelează la ministrul Energiei să discute cu reprezentanții ELCEN

Gabriela Firea apelează la ministrul Energiei să discute cu reprezentanții ELCEN

Gabriela Firea apelează la ministrul Energiei să discute cu reprezentanții ELCEN
Sursa foto: Foto: Facebook
13 Iun 2016   •   16:07

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, face apel la ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, să discute cu reprezentanţii ELCEN în ceea ce priveşte problema furnizării apei calde, pentru că, spune ea, litigiile dintre ELCEN şi RADET nu trebuie să se răsfrângă asupra populaţiei. 

"Eu am fost în legătură permanentă şi la sfârşitul săptămânii cu reprezentanţii RADET şi i-am întrebat, în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, care este nivelul presiunii agentului termic venit din partea ELCEN. Ei au susţinut în continuare că cea mai mare problemă a fost de această dată faptul că s-au închis două CET-uri pentru revizie şi nu doar unul, s-au închis simultan şi CET Sud şi CET Grozăveşti, ceea ce a determinat ca agentul termic cu apă, cum se spune în popor - călâie, să ajungă de la aproape 20 de km distanţă rece la consumator. I-am rugat şi pe reprezentanţii ELCEN cu care am vorbit la telefon, nefiind în ţară, să facă în aşa fel încât bucureştenii să aibă cât mai urgent apă caldă. (...) Igiena personală nu este un lux, este ceva normal. (...) În cel mai scurt timp, când se vor întoarce în ţară reprezentanţii ELCEN, mă voi întâlni încă o dată cu ei, împreună cu reprezentanţii RADET, dar fac apel şi la ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, să discute cu reprezentanţii ELCEN care ţin de domnia sa, pentru că aceste litigii, să le spunem, între ELCEN şi RADET nu trebuie să se răsfrângă asupra populaţiei", a afirmat Firea, luni, cu ocazia unei vizite la sediul PMB de pe bd. Regina Elisabeta, aflat în renovare. 

În opinia acesteia, bucureştenii nu au nicio vină în ceea ce priveşte situaţia creată. "RADET ar fi trebuit să facă reparaţii tot acum, când CET-urile sunt închise pentru revizie, şi nu în perioada următoare, iar ELCEN nu a dorit să înţeleagă acest lucru şi nu a eliberat din cont sumele necesare reparaţiilor pe care trebuie să le execute RADET. Este o problemă istorică (...) vă garantez şi aşa cum ştiţi am puterea dialogului şi discernământul evenimentelor economice - voi sta la masă atât cu ministrul Energiei, cât şi cu reprezentanţii ELCEN şi ai RADET şi vom găsi de comun acord o soluţie bună pentru bucureşteni", a menţionat Firea. 

Ea a spus că ani de zile subvenţia pentru RADET a venit ''cu picătura'' de la CGMB. "Vom avea cu totul altă abordare, pentru că toate aceste dispute între Regie şi ELCEN nu fac altceva decât să transforme viaţa bucureşteanului într-un chin", a afirmat Firea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ELCEN RADET Gabriela Firea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close