Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea anunță controale și verificări la centrele de plasament și asistenții maternali: "Am toleranță zero"

Gabriela Firea anunță controale și verificări la centrele de plasament și asistenții maternali: "Am toleranță zero"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță demararea unor controale la centrele de plasament, în casele familiale, dar și la asistenții maternali, după ce s-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, abuzuri, inclusiv sexuale: "Am toleranță zero față de abuzurile la adresa copiilor”.

Gabriela Firea anunță controale și verificări la centrele de plasament și asistenții maternali: "Am toleranță zero"
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2022   •   10:58

"Demarăm mai multe controale și verificări amănunțite în centrele de plasament, în casele familiale, dar și la asistenții maternali, pentru că, din păcate, s-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, abuzuri, inclusiv abuzuri sexuale”, a declarat ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Ea a amintit de cazul unei minore de 16 ani care este însărcinată.

"Sunt, așadar, foarte multe probleme depistate. AȘ vrea să aflu dacă legea actuală e permisivă sau dacă e vorba de neglijență în serviciu sau alte abateri. (...) Am toleranță zero față de abuzurile la adresa copiilor”, conchide Firea.

Minore abuzate chiar de asistentul maternal, în Capitală. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost obligată să facă avort

Două minore din Capitală au fost abuzate chiar de asistentul maternal care trebuia să le fie ca un tată. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost constrânsă de bărbat să facă avort.

Este vorba despre o familie de asistenți maternali, care aveau în grijă trei fete.

Pe două dintre fete, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, cel care trebuia să le fie ca un tată le-a abuzat sexual.

Potrivit Consiliului Tinerilor Instituționalizați, adică a copiilor care trăiesc în centre de plasament, una dintre cele două fete minore a rămas însărcinată.

Mai mult decât atât, asistentul maternal care le-a abuzat, a constrâns-o pe fată să facă avort.

DGASPC Sector 4 a aflat despre acest caz pe data de 14 iulie 2021.

Toate cele trei fete au fost luate și internate de urgență într-un centru de tranzit, unde primesc consiliere de specialitate și se află în afara oricărui pericol.

DGASPC Sector 4 a decis și suspendarea contractului bărbatului.

Polițiștii de la Secția 26 au făcut mai multe investigații și au colectat mai multe probe și imagini din casa celor doi asistenți maternali.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close