Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, declarații despre problemele de la RADET și planul de investiții

Gabriela Firea, declarații despre problemele de la RADET și planul de investiții

Gabriela Firea, declarații despre problemele de la RADET și planul de investiții
31 Ian 2019   •   11:31

Gabriela Firea a făcut o serie de declarații la Primăria Capitalei, unde se ține ședința Consiliului General, în cadrul căreia se discută problemele de la RADET, dar și planul de investiții.

„Se referă la proiectul Prelungirea Ghencea. Am avansat foarte mult cu acest proiect care a fost blocat ani de zile. Suntem acum în situația să votăm indictori tehnico-economici, să votăm, de asemenea, faptul că vom proceda la exproprieri în zonă, peste 500 de parcele. Primăria va plăti 20 de milioane de euro. Acest proiect va debloca foarte mult traficul în zonă. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste pentru bicicliști, trotuare cu o lățime de șase metri, spații verzi între trotuar și partea carosabilă”. 

„Tot la capitolul exproprieri și lucrări de utilitate publică, lucrări mari de infrastructură, având în vedere că etapa I a proiectului bulevardului Nicolae Grigorescu este în curs de finalizare, va fi demarată etapa a doua a acestui proiect. Proiectul prevede realizarea pe o lungime de 1,3 km șase benzi de circulație, câte 3 pe fiecare sens, se vor amenaja trotuare și stații de autobuz. Acest proiect e în valoare de peste 13 milioane de euro, suportată din bugetul local al Consiliului General și al Primăriei Generale”. 

„Continuăm și anul acesta programul de consolidări. Se lucrează la peste 50 de clădiri din București cu bulină, continuăm această implicare și de data aceasta vom supune aprobării consolidarea unor apartamente care sunt necesare ca locuințe de necesitate, precum și alte imobile. 

Și tot în ceea ce privește consilidările și reabilitările, avem un program foarte bine ținit pentru reabilitarea podurilor și pasajelor din București. Conform expertizelor tehnice realizate în 2017, a rezultat că o parte din aceste lucrări sunt absolut necesare, atât la infrastructură, cât și la suprastructură. Practic astăzi votăm indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și reabilitarea podurilor Ciurel, Eroilor, Opera, Timpuri Noi, Fundeni”. 

Primarul General al Capitalei a făcut cunoscut faptul că în acest moment sunt închise opt grădinițe și șase școli din Capitală din cauza epidemiei de gripă. 

„În ceea ce privește epidemia de gripă, în acest moment, în București sunt închise 8 grădinițe și 6 școli. Potrivit prevederilor în vigoare, o clasă se poate închide dacă are peste 3 copii care au gripă sau o unitate de învățământ poate fi închisă dacă 20% din elevi au fost diagnosticați cu gripă”. 

 

×
Subiecte în articol: investitii RADET Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close