Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, despre condamnarea lui Dragnea: „Nu vă gândiți că m-am bucurat. Ce fel de om poți să fii să te bucuri când un om își pierde libertatea?”

Gabriela Firea, despre condamnarea lui Dragnea: „Nu vă gândiți că m-am bucurat. Ce fel de om poți să fii să te bucuri când un om își pierde libertatea?”

Gabriela Firea, despre condamnarea lui Dragnea: „Nu vă gândiți că m-am bucurat. Ce fel de om poți să fii să te bucuri când un om își pierde libertatea?”
28 Mai 2019   •   12:44

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Dăncilă, după ședința Biroului Permament Național și înainte CEx, pentru a discuta despre problemele financiare cu care se confruntă Capitala. 

„Sunt simplu membru al PSD, primar general, dar am discutat cu doamna premier Viorica Dăncilă și am stabilit să avem azi o întâlnire, după ședința Biroului Permament Național și înainte CEx. I-am prezentat și telefonic și asta vom și aprofunda, problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul, Primăria Capitalei, așa cum am semnalat de nenumărate ori, prin faptul că s-au tăiat foarte mulți bani la sfârșitul anului trecut, 500 de milioane de lei. Și în fiecare lună, din ianuarie până acum, câte încă 100 de milioane de lei. Suntem într-o situație dificilă cu plățile pentru spitale, pentru subvenția la RADET și pentru marile șantiere. Nu e normal ca populația să sufere”. 

Întrebată dacă își va asuma o candidatură la alegerile prezidențiale dacă partidul îi va cere, Gabriela Firea a spus că „am aflat și eu în direct de la televiziuni, nu avusesem o discuție prealabilă pe acest subiect. Nu s-a spus problema. Eu am spus în nenumărate rânduri că vreau să mă concentrez pe activitatea la Primăria Capitalei pentru că sunt foarte multe probleme. Numai că unii dintre observatorii din presă sau din politică se mărginesc în a constata că traficul este sufocant, dar nu fac nimic. O primărie nu are cum să rezolve situația a 4 milioane de locuitori. A rămas Gabriela Firea, primar general, să fie vinovat dacă nu e apă caldă și căldură și dacă e traficul sufocant. Restul, împărțim funcții”. 

„Am privit anunțul făcut de domnul Dragnea în noaptea alegerilor. Mă interesează strict problema bucureștenilor și se dovedește că ceea ce am semnalat anul trecut cu privire la situația din Capitală e o realitate, dar noi atunci am fost numiți puciști, trădători, că ne-am dat cu statul paralel”. 

Primarul General al Capitalei a declarat că mulți colegi din partid i-a spus că e cea mai îndreptățită să preia președinția PSD. Firea a spus că nu își dorește să preia președinția partidului. 

„Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că aș fi cea mai îndreptățită persoană să preiau președinția partidului. Am spus că eu sunt un om de echipă, nu-mi doresc acest lucru, statutar e normal ca Viorica Dăncilă să preia, ca președinte executiv, interimatul de președinte. Îl susțin cu toată țăria pentru poziția de președinte executiv interimar pe Paul Stănescu”.

Gabriela Firea a vorbit și despre ce a simțit atunci când l-a văzut pe Liviu Dragnea intrând pe porțile penitenciarului. „Nu vă gândiți că m-am bucurat. Cum poți să te bucuri, ce fel de om poți să fii să te bucuri când un om își pierde libertatea? Indiferent cât ai pătimit din cauza lui, că te-ai și îmbolnăvit. Nu poți să te bucuri de așa ceva”. 

×
Subiecte în articol: Dragnea Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close