Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, despre familiile din București care nu au curent de trei luni: ”Nicușor Dan tergiversează certificatul de urbanism de o lună”

Gabriela Firea, despre familiile din București care nu au curent de trei luni: ”Nicușor Dan tergiversează certificatul de urbanism de o lună”

Gabriela Firea a comentat pentru Antena 3 situația celor 90 de familii dintr-un bloc din Sectorul 5 al Bucureștiului care nu au curent de trei luni.

Gabriela Firea, despre familiile din București care nu au curent de trei luni: ”Nicușor Dan tergiversează certificatul de urbanism de o lună”
Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2021   •   23:38

Oamenii așteaptă acum ca primarul Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism. Apoi, este nevoie de autorizație ca firma de electricitate să le racordeze apartamentele la rețea.

Fostul primar general al Capitalei susține că Nicușor Dan ar trebui să le ofere locuințe temporare familiilor afectate de lipsa curentului, până când problema va fi rezolvată:

„Problema aceasta putea să se rezolve chiar astăzi la Consiliul General. Eu mă așteptam ca primarul să suplimenteze ordinea de zi a ședinței ordinare cu acest punct, așa cum am procedat și eu în nenumărate cazuri în mandatul meu când apăreau situații extreme. Să mute aceste persoane care trăiesc în condiții inumane în locuințe temporare pentru că aceasta este modalitatea servită de legislația în vigoare. Atunci când acest fond este limitat sau nu cuprinde întreg necesarul se suplimentează în Consiliul General.

Domnul Dan a dat astăzi vina pe oameni. Cetățenii nu au studiat documentele la momentul semnării acelor contracte. Ei nu au cumpărat să închirieze, ci să locuiască acolo. Nu dețin toate documentele urbanistice. Problema este că în momentul în care acest dezvoltator dorește să intre în legalitate  se izbește de refuzul domnului Nicușor Dan care de o lună are certificatul de urbanism pe birou cu semnătura arhitectului șef, deci sunt îndeplinite condițiile legale, și a secretarului primăriei, și dumnealui de o lună de zile tergiversează certificatul de urbanism, fără de care nu se pot lua celelalte avize și obține autorizația de construire, urmând branșarea acestui bloc de locuințe la electricitate. Acesta este parcursul legislativ. În următoarele luni nu se poate rezolva problema, deci oamenii trebuie să fie ajutați.”

De asemenea, Gabriela Firea a explicat, tot în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3, că luni, 1 noiembrie 2021, împreună cu colegii din PSD, va depune un amendament la lege astfel încât astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close