Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea îl amenință pe Orban cu plângerea penală pentru abuz în serviciu: „Ludovic Orban e egal cu Liviu Dragnea”

Gabriela Firea îl amenință pe Orban cu plângerea penală pentru abuz în serviciu: „Ludovic Orban e egal cu Liviu Dragnea”

Primarul general, Gabriela Firea, îl amenință pe premierul Ludovic Orban, dar și pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu că va depune o plângere penală pe numele acestora pentru abuz în serviciu, dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei, subliniind că pentru ea „Ludovic Orban este egal cu Liviu Dragnea”.

Gabriela Firea îl amenință pe Orban cu plângerea penală pentru abuz în serviciu: „Ludovic Orban e egal cu Liviu Dragnea”
Sursa foto: sursă foto: Agerpres
13 Dec 2019   •   13:10

Gabriela Firea îi transmite premierului că solicită acești bani de la Guvern pentru a achita servicii de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor, adăugând că „cele 100 de milioane de lei primite de la fostul Guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus către Elcen, pentru plata facturii la termoficare”.

Precizările vin după ce premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o ”neobrăzare” din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată.

Citește Și: Reacția premierului Orban după ce Primăria Capitalei a cerut bani: „Mi se pare o neobrăzare!”

„Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului București sunt obligata de lege si onorata să îi reprezint pe locuitorii din Capitala.

În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a subliniat că Ludovic Orban este egal cu fostul președinte PSD LIviu Dragnea, precizânt că „se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”.

„Nu poți duce intentionat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce.

Le reamintesc guvernanților că Primăria Municipiului București este singura din tara care, prin efectul legii, nu colectează taxe și impozite locale și ne finanțăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine!

Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare.

Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei.

Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni.

Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare”, a mai subliniat primarul Capitalei.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close