Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Măsurile economice anunţate se pot lua dacă economia suportă, ceea ce se şi întâmplă, fapt explicat şi de premier

Gabriela Firea: Măsurile economice anunţate se pot lua dacă economia suportă, ceea ce se şi întâmplă, fapt explicat şi de premier

Gabriela Firea: Măsurile economice anunţate se pot lua dacă economia suportă, ceea ce se şi întâmplă, fapt explicat şi de premier
12 Iun 2014   •   21:08

În urma discuţiilor cu FMI, premierul Victor Ponta a anunţat în ceea ce priveşte contribuţiile de asigurări sociale reducerea cu cinci puncte procentuale de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar.

El a precizat că măsura va fi introdusă printr-un proiect de lege pe care Guvernul îl va trimite săptămâna viitoare Parlamentului şi reprezintă o decizie pe care Guvernul şi-o asumă.
  
Întrebat însă dacă reducerea CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a răspuns că nu există nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicită doar respectarea ţintelor macroeconomice, iar când au fost tăiate salariile şi pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.

Invitată în cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", senatorul Gabriela Firea a comentat deciziile pe care premierul Victor Ponta le-a luat cu privirea la reducerea CAS-ului.

"Măsurile economice anunţate se pot lua în măsura în care economia poate suporta aceste măsuri, aceste decizii, ceea ce se şi întâmplă, fapt explicat şi de premierul Victor Ponta. Dacă situaţia din economie nu ar fi permis atât scăderea CAS cu cinci procente de la 1 octombrie, cât şi neimpozitarea profitului reinvestit, o măsură care încă se discută în această perioadă şi care va fi de asemenea bine venită pentru mediul de afaceri, nu ar mai fi fost aplicată, pentru că niciun premier şi niciun Guvern nu au un grad de inconştienţă ridicat, cel puţin cele pe care le patronează Partidul Social Democrat , să impună şi să ia decizii economice care, pe termen scurt, mediu sau poate de ce nu, chiar şi lung, să facă rău ţării ", a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

"Eu cred că sunt măsuri bine venite, mult aşteptate de mediul de afaceri, iar cei care nu au fost de acord cu ele, sau cei care nu au putut să îşi aroge paternitatea, trebuie să se obişnuiască cu faptul că acum altcineva conduce Guvernul ", a continuat senatorul.


×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Victor Ponta reducerea cas
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close