Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea le promite tinerilor că îi va ajuta să își cumpere locuinţe mai uşor

Gabriela Firea le promite tinerilor că îi va ajuta să își cumpere locuinţe mai uşor

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a anunţat într-o postare pe Facebook, că îi va ajuta pe tineri şi promite programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe.

Gabriela Firea le promite tinerilor că îi va ajuta să își cumpere locuinţe mai uşor
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   20:18

Gabriela Firea spune că anul 2022 este anul tinerilor, Anul European al Tineretului.

"Tinerii au nevoi concrete. Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală. 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are în plan facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri sau facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

 În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, am avut o primă întâlnire de lucru cu principalele organizații naționale de studenți și tineret. Am vrut ca de la început să se știe deschiderea totală către o colaborare cât mai bună în acest domeniu ținut puțin în umbră, chiar vitregit până acum.

 Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își va începe activitatea când bate la ușă anul 2022, declarat Anul European al Tineretului. Trebuie să-l facem să conteze. Este mai mult decât un obiectiv politic, este o abordare pornită din credința fermă că tinerii sunt cei care pot mișca lucrurile în direcția cea bună.

 În cadrul ministerului pe care îl conduc, va exista o Direcție Generală pentru Politici de Tineret si pentru Locuire, absolut necesară pentru identificarea de soluții într-o chestiune presantă pentru multe categorii de tineri. Știu că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este cea a locuinței, de aceea intenționăm să construim parteneriate cu băncile și să susținem dezvoltarea unor programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe.

 Am stabilit împreună cu organizațiile studențești și de tineret că trebuie definitivată de urgență Legea Tineretului, un proiect blocat în Parlament de trei ani. Mai mult, vor fi stabilite prioritățile pentru următorii cinci ani în acest domeniu și vor fi reunite într-o Strategie Națională pentru Tineret.

 Le-am promis reprezentanților organizațiilor studențești și de tineret că ne vom întâlni periodic și că ne vom consulta pe toate proiectele importante.

La întâlnirea de astăzi, unde am participat împreună cu Izabella Doboly, secretar de stat, au fost prezenți reprezentanții UNSR – Uniunea Națională a Studenților din România, USR – Uniunea Studenților din România, ANOSR – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România, Fundația Națională pentru Tineret, Consiliul Național al Elevilor, Forumul Tinerilor din România, Consiliul Consultativ pe probleme de tineret al Consiliului Europei, Federația Studenților Basarabeni, Asociația Miert, Organizația Națională Cercetașii României, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Tineret Iași", a anunţat Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook.

???

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 16 December 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea tineri locuinte
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close