Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul din București nu poate acoperi toate nevoile

Gabriela Firea: Suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul din București nu poate acoperi toate nevoile

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor. 

Gabriela Firea: Suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul din București nu poate acoperi toate nevoile
14 Feb 2020   •   12:04

"Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (...) Cea mai mare sumă - peste 500 milioane de euro - este pentru fluidizarea traficului", a spus Firea în şedinţa CGMB de vineri, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Firea a precizat că în proiectul de buget pentru servicii publice - termoficare, iluminat, apă, canal - sunt prevăzute peste 200 milioane de euro, pentru sănătate - peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale - peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic - 45 milioane de euro.

"S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (...). Nu (sunt - n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ care au dreptul să organizeze (...). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic", a a adăugat primarul general. 

Primarul general le-a transmis celor din Guvern să-i spună ce teatru sau muzeu vor să închidă. "Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (...) cu care să începem", a mai declarat Firea.

Potrivit acesteia, nu are legătură "o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare" şi "sumele uriaşe necesare" pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii. 

Gabriela Firea: Suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul din București nu poate acoperi toate nevoile

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close