Antena 3 CNN Actualitate Decizie radicală luată de Gabriela Firea. Ce se întâmplă în București

Decizie radicală luată de Gabriela Firea. Ce se întâmplă în București

Decizie radicală luată de Gabriela Firea. Ce se întâmplă în București
Sursa foto: Foto: Facebook
31 Mar 2017   •   14:04

Gabriela Firea a trimis o scrisoare deschisă constructorului de la șantierul Piața Sudului, Asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, în care își exprimă nemulțumirea cu privire la executarea contractului şi realizarea unei circulații fluente în zona Piața Sudului – Şos. Olteniței.

"In calitate de reprezentant ales de catre cetatenii Municipiului Bucureşti imi exprim personal şi ferm nemultumirea şi va transmit ca lucrurile nu pot trena la nesfarşit cu aceasta investitie, care afecteaza viata economica şi sociala a locuitorilor din sectorul 4 şi nu numai. Avand in vedere data la care trebuia finalizat contractul de lucrari, 10.12.2015, şi stadiul actual de realizare de numai 63% dupa aproape 15 luni, consideram ca trebuie sa actionati de urgenta in sensul maririi ritmului de executie. Aşa cum am vazut, ritmul executiei pe perioada campaniei electorale, a fost unul sustinut, ati mobilizat peste 200 de muncitori in şantier. Consider ca o asociere de firme de talia dvs. nu face parada pentru a impresiona eventualii candidati si de aceea va solicit sa lucrati si acum in acelasi ritm".

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat ca, in cadrul intalnirilor de management, reprezentantii legali ai asocierii au declarat termene de finalizare partiale in luna decembrie 2016 pentru pasajul rutier şi aprilie 2017 pentru finalizarea pasajelor pietonale şi restabilirea totala a circulatiei:

"Doresc sa va atrag atentia ca, inclusiv in cadrul vizitei oficiale din luna octombrie 2016, ati avansat, prin managerul dvs. de proiect ca termen de finalizare a lucrarilor la pasaj, luna aprilie 2017. Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere Piata Sudului este realizat din fonduri europene şi dorim sa va atragem atentia ca nefinalizarea la termenul asumat a lucrarilor de constructie şi depaşirea duratei de implementare au ca efect restituirea tuturor sumelor rambursate catre Beneficiar de catre AMPOR, in temeiul contractului de finantare".

Edilul Sef a explicat faptul ca, in cazul in care se intarzie data de finalizare a lucrarilor, proiectul in intregimea lui va fi considerat ca fiind neeligibil, consecinta fiind rezilierea Contractului de Finantare si restituirea de catre Beneficiar a tuturor sumelor rambursate de AMPOR pana la data rezilierii. In acest caz, prejudiciul inregistrat de Beneficiar va consta in efortul financiar pe care acesta il va face din bugetul local pentru asigurarea finantarii proiectului şi a restituirii sumelor catre AMPOR plus a eventualelor penalitati ce vor fi in sarcina Beneficiarului.

Primarul General si-a exprimat nemultumirea fata de modificarile frecvente pe care constructorul le face graficului de executie a lucrarilor si aminteste acestuia ca va denunta unilateral contractul din culpa exclusiva a executantului: "avand in vedere deciziile pe care le-am luat in cadrul Primariei Municipiului Bucureşti pentru deblocarea activitatii in cazul acestui proiect, sunt contrariata de lipsa de actiune a executantului. Am fost informata ori de cate ori ati actualizat graficul de executie al contractului de lucrari prin care ati modificat data finalizarii lucrarilor. Consider ca un executant serios nu poate avansa lunar un alt termen de finalizare şi nu induce in eroare reprezentantii beneficiarului. graficele de executie transmise de dvs. sunt incomplete, nesustinute de ritmul executiei lucrarilor şi nu corespund din punct de vedere contractual, acestea neputand fi aprobate de catre beneficiar. Sunt neplacut surprinsa de faptul ca nu ati respectat instructiunile emise de catre beneficiar, (acumuland o suma considerabila cu titlul de penalitati), instructiuni care puteau conduce la eliminarea partiala a intarzierilor in finalizarea lucrarilor. Va solicitam sa luati in considerare importanta acestui proiect pentru cetatenii Municipiului Bucureşti şi sa reanalizati mobilizarea dvs. in cadrul lucrarilor pe care le executati intr-un termen rezonabil de 10 zile de la primirea prezentei scrisori de nemultumire a beneficiarului".

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ultimatum
Parteneri
Stephan Pelger a murit. Designerul român a fost găsit mort
x close