Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în delegarea atribuțiilor lui Tudor Ionescu

Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în delegarea atribuțiilor lui Tudor Ionescu

Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în delegarea atribuțiilor lui Tudor Ionescu
07 Iul 2016   •   22:35

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va fi "destul de circumspectă" în ceea ce priveşte delegarea unor atribuţii noului viceprimar Tudor Ionescu, dar a menţionat că a acceptat propunerea ALDE în baza înţelegerii politice încheiate la nivel naţional, în condiţiile în care copreşedintele formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu l-a lăudat pe acesta pentru implicarea în campanie. 

"Probabil cei care l-au propus, şi anume colegii de la ALDE, s-au gândit că dacă domnul Cristian Buşoi l-a avut consilier la Parlamentul European e un om de toată isprava. (...) Noi am avut o înţelegere politică împreună cu UNPR şi ALDE. Grupul PSD+UNPR trebuia să propună un viceprimar, ceea ce a şi făcut. De asemenea, colegii de la ALDE aveau posibilitatea să propună un viceprimar. Şi-au asumat această propunere, nu am putut interveni în niciun fel şi nici nu era de datoria mea, atâta vreme cât aceasta a fost înţelegerea politică. Acordul nostru a fost realizat pentru întreaga ţară", a precizat Firea.

Primarul general a mai spus că atâta vreme cât copreşedinţii ALDE îl susţin în continuare pe Tudor Ionescu, acesta îşi va continua activitatea de viceprimar. 

Ea a menţionat că "până la proba contrarie", el va beneficia de "prezumţia de nevinovăţie". Totodată, Firea a declarat că Tudor Ionescu a absolvit trei facultăţi şi două mastere, având experienţă în mediul de afaceri.

"Bineînţeles, voi fi şi eu destul de circumspectă în ceea ce priveşte delegarea unor atribuţii, pentru că trebuie să capete experienţă administrativă. (...) Nu am reflectat încă asupra acestui aspect (atribuţiile care îi vor fi delegate lui Tudor Ionescu - n.r.), au trecut doar câteva ore de la alegerea viceprimarilor, dar în perioada următoare vom analiza. Din prima declaraţie pe care a făcut-o din noua sa postură, de viceprimar, am înţeles că şi-ar dori ca una din atribuţii să fie cea referitoare la problema câinilor fără stăpân. El este un iubitor de animale şi ar dori să găsească împreună cu ONG-urile soluţiile cele mai potrivite", a spus Firea. 

Primarul general a admis că nu a beneficiat "de presă bună" după ce consilierul ALDE a fost ales viceprimar. Ea a menţionat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat impresionat de munca pe care Tudor Ionescu a depus-o în campanie. 

"Domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu mi-a spus că acel episod relatat de presă este unul singular, că a regretat cele întâmplate la acel moment, că oricine poate să greşească în tinereţe şi că doreşte să îl sprijine în continuare pentru această funcţie de viceprimar. De asemenea, mi-a relatat faptul că a muncit foarte mult în campania electorală pentru ALDE, s-a implicat. Atunci când toţi colegii plecau acasă, pentru că erau sfintele sărbători de Paşti, a fost singurul care a rămas în activitate", a subliniat Firea. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close