Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Szabo și Mihai Covaliu luptă pentru șefia COSR

Gabriela Szabo și Mihai Covaliu luptă pentru șefia COSR

Gabriela Szabo și Mihai Covaliu luptă pentru șefia COSR
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
15 Noi 2016   •   09:36

Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney 2000 la atletism, respectiv scrimă, îşi vor disputa preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la alegerile care vor avea loc marţi, de la ora 11:00, în cadrul Adunării Generale a COSR.

Cei doi foşti sportivi candidează pentru postul de preşedinte al COSR lăsat liber de Alin Petrache, care a demisionat în urma neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a 6-8 medalii.

Gabriela Szabo (40 de ani), care a ocupat până la sfârşitul anului 2015 postul de ministru al Tineretului şi Sportului, îşi propune ca România să revină în primele 20 de naţiuni la Jocurile Olimpice în următorii opt ani.

Gabriela Szabo a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu, că este nevoie de un suflu nou în sportul românesc, mai multă unitate și răbdare.

"Sportul românesc are nevoie de unitate. Suntem foarte dezbinați. Lumea aceasta este momentan dezbinată. Indiferent cine va fi președinte, și îmi doresc să fiu eu, dar va trebui să dea doadă de unitate, viziune și acțiune, ca să ajungem din nou în primele 20 de țări la nivel internațional, în clasamentul final la Jocurile Olimpice."

"Sportul românesc are nevoie de multe lucruri, dar așa cum am gândit și strategia, unul din cele mai importante puncte este legat de infrastructură, ca să putem promova sportul, să atragem copii în sport și ulterior să vorbim despre excelență", a adăugat Gabriela Szabo.

Fostul ministru al Sportului a adăugat că se poate face performanță în România, dar trebuie luate în calcul anumite elemente.

"Eu sunt ferm convinsă că putem să facem din nou performanță. Avem nevoie de sportivi și antrenori. Unul din punctele importante din programul meu este sportivul și antrenorul său. Au nevoie de liniște pentru a performa. Nu o să fii niciodată un bun președinte de federație sau comitet olimpic, dacă nu ai sub tine oameni care să genereze performanța și eu vrea să le pun la dispoziție toate resursele pentru a putea performa. Dar este nevoie de răbdare. În sport, fiecare lucru se face cu mare, foarte mare răbdare", a conchis Gabriela Szabo.

Articol în curs de actualizare.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close