Antena 3 CNN Actualitate Gala Bute. Declaraţia unui procuror la termenul de vineri al dosarului a surprins pe toată lumea. Ce a făcut Kovesi în 2015

Gala Bute. Declaraţia unui procuror la termenul de vineri al dosarului a surprins pe toată lumea. Ce a făcut Kovesi în 2015

Gala Bute. Declaraţia unui procuror la termenul de vineri al dosarului a surprins pe toată lumea. Ce a făcut Kovesi în 2015
11 Noi 2016   •   18:27

Finalul termenului de azi de la Gala Bute a fost unul surprinzător. În timp ce, neputincioși, apărătorii Elenei Udrea și al lui Ștefan Lungu își cereau reciproc numărul de dosar în care Lungu ar fi fost urmărit penal în 2011 la Alba Iulia, procurorul DNA a intervenit, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

''Reprezentantul Ministerului Public a spus, în fața instanței, că ”nu credem că are vreo legătură cu prezenta cauză, dar am identificat la serviciul teritorial DNA Alba dosarul 189 din 2011. În acest dosar au fost cercetați Cornel Rezmeriță, primarul de Lupeni, și Ștefan Lungu pentru trafic de influență și Adrian Gărdean pentru cumpărare de influență”.

Procurorii suspectau o fraudă în cazul sumei de 450.000 de euro plătită lui Gărdean pentru un studiu referitor la domeniul schiabil de la Straja.

”Dosarul a primit neînceperea urmării penale în 17 noiembrie 2011 pe temeiul: Fapta nu există”, a adăugat procurorul DNA.

Care-i povestea?

La termenul anterior, Elena Udrea a solicitat ca date din aceste dosar, precum și din informările SRI, să ajungă ca probe în dosarul Gala Bute.

E una din direcțiile strategice de apărare a Elenei Udrea.

Fostul ministru vrea să dovedească o relație mai veche de complicitate între Gărdean și Lungu, unii dintre denunțătorii săi în cazul meciului de box.

Imediat după cererea fostului său ministru, consilierul Ștefan Lungu a apărut la Antena 3. În emisiunea realizată de Oana Stancu și Răzvan Dumitrescu, Lungu a susținut că s-a dus la ministru în 2011, ”imediat după ce primisem chemare la DNA Alba, iar Elena Udrea mi-a dat pe o hîrtie întrebările pe care a doua zi mi le-a pus procurorul”. ''

Continuarea, pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: gala BUte Elena Udrea Catalin Tolontan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close