Antena 3 CNN Actualitate Andre Rieu a organizat o gală caritabilă pentru victimele Colectiv

Andre Rieu a organizat o gală caritabilă pentru victimele Colectiv

Andre Rieu a organizat o gală caritabilă pentru victimele Colectiv
14 Apr 2016   •   16:14

Gală caritabilă organizată de faimosul violonist Andre Rieu. Artistul, împreună cu un lanţ de magazine, a donat astăzi 150.000 de euro fundaţiei Colectiv. La eveniment, artistul s-a întâlnit cu rude ale celor care au pierit în incediul din Colectiv şi cu supravieţuitori ai tragediei.

„Când ai prieteni vrei să îi ajuţi. Când acest teribil accident s-a întâmplat, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă urc în avion şi să vin să ajut. Cum puteam face asta decât prin muzică? Am fost aici, în faţa clubului, plângând alături de voi. Am decis să dau victimelor toţi banii obţinuţi din vânzarea acestui DVD. Suma exactă a fost 137.000 de euro. Rotunjim suma pentru victime la 150.000 de euro”, spune Andre Rieu, violonist.

Artistul a venit cu trei dintre medicii care au tratat răniţii de la Colectiv pentru a se asigura că aceşti bani vor fi folosiţi corespunzător. Medicii au vorbit despre tratamentele de care au nevoie victimele, au spus că faptul că vieţile lor au fost salvate a fost doar un pas. Este nevoie ca aceşti tineri să aibă o viaţă normală de acum încolo şi pentru asta au nevoie de doi, trei ani de recuperare, este nevoie de intervenţii chirurgicale repetate, creme şi haine speciale.

Medicii au mai spus că 150.000 de euro nu sunt suficienţi, este nevoie de miliarde de euro, aşa că Andre Rieu a anunţat că DVD-ul va fi pus în vânzare în acelaşi lanţ de supermarketuri şi toţi banii strânşi din vânzarea acestui DVD vor fi donaţi şi de acumîncolo asociaţiei Colectiv.

Sursa: Digi24

×
Subiecte în articol: André Rieu Club Colectiv
Parteneri
Alocațiile pentru copii cresc în România! Când vor fi majorate
x close