Antena 3 CNN Actualitate Galaţi, primul din România când vine vorba de peşti: Are cea mai modernă „maternitate“ de profil

Galaţi, primul din România când vine vorba de peşti: Are cea mai modernă „maternitate“ de profil

Galaţi, primul din România când vine vorba de peşti: Are cea mai modernă „maternitate“ de profil
Sursa foto: Foto: tropical-fish-aquarium-secrets.com
16 Mar 2012   •   23:06

Aşa cum oamenii au maternitatea lor şi peştii au dreptul la un tratament medical subacvatic aşa cum se cuvine. Acvariul din cadrul Muzeului de Ştiinţele Naturii din Galaţi e cea mai modernă „maternitate“ de peşti din România. Sute pe peşti vin pe lume în fiecare zi, aici. Evident, într-o linişte perfectă - de peşte.

Peştii sunt atent aleşi de specialiştii de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Cele mai frumoase exemplare, adevărate spectacole de culoare, sunt alese şi crescute exclusiv pentru reproducţie.

Fiecare specie are nevoie de un anumit mediu în care să se dezvolte. Iar "medicii" fac toate eforturile pentru ca vieţuitoarele să se simtă ca acasă.

Iar pentru asta, în paralel, se dezvoltă plante de apă specifice zonei tropicale.

În acvariile multicolore, sunt peste 100 de specii exotice. Toţi peştii care vin pe lume în maternitate acvariului iau calea muzeului şi a şcolilor din ţară.

Dacă ar vinde măcar o parte din peşti, muzeul ar scoate ceva bani. De exemplu, Scalarul, Torocata sau Conconius-ul costă până la 5 lei exemplarul, iar un Gurami 30 de lei. Însă un Discus sau cunoscutul Clown poate ajunge până la 100 de lei.
 




×
Subiecte în articol: pesti maternitate
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close