Antena 3 CNN Actualitate Galaţi: Un italian intră în greva foamei pentru că Primăria îi demolează pizzeria

Galaţi: Un italian intră în greva foamei pentru că Primăria îi demolează pizzeria

Galaţi: Un italian intră în greva foamei pentru că Primăria îi demolează pizzeria
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Sep 2011   •   15:30

Un cetăţean italian stabilit în Galaţi a anunţat, luni, că intră în greva foamei după ce Primăria Galaţi a început demolarea unei clădiri în care funcţiona o pizzerie administrată de către acesta, informează Mediafax. Potrivit autorităţilor locale, respectiva construcţie a fost ridicată ilegal.
   
Luni, în timp ce angajaţi ai Serviciului de administrare a domeniului public demolau clădirea în care a funcţionat până în prezent pizzeria Da-Isi, Giovani Isidoro Panetta, proprietarul clădirii şi al localului respectiv, a anunţat că intră în greva foamei susţinând că autorităţile comit un abuz şi că vrea astfel să atragă atenţia asupra acestor nereguli.
   
În schimb, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a declarat în timpul acţiunilor de demolare care au început săptămâna trecută că există avizele necesare demolării de mult timp şi că va trebui verificat de ce acţiunea nu a fost pusă în aplicare până acum.
   
"Proprietarul a avut timp să îşi demoleze singur construcţia. Nu a făcut acest lucru. Primăria o va demola întrucât este ridicată ilegal. Avem toate actele necesare care să demonstreze acest lucru. De ce nu s-a demolat această construcţie, deşi există de zeci de ani de zile decizia? Nu pot răspunde, însă se va face o anchetă internă şi la nivelul Primăriei Galaţi", a declarat viceprimarul Ciumacenco.
   
Pizzeria respectivă funcţiona într-o clădire cu etaj care a fost ridicată lângă Biserica Mavramol (monument istoric aflat pe lista UNESCO). Pentru demolarea acesteia, magistraţii gălăţeni au emis încă din 1997 o decizie definitivă şi irevocabilă de demolare, din cauza lipsei de autorizaţie.
   
În aceste condiţii, la jumătatea lunii iulie a acestui an, preotul paroh al bisericii, însoţit de un enoriaş, a protestat în stradă, cerând Primăriei să demoleze construcţia, care ar fi ridicată pe fostul cimitir al călugărilor.
   
De cealaltă parte, patronul localului, Giovani Isidoro Panetta, spune că a cumpărat construcţia, de bună credinţă, în 2002, şi că la vremea respectivă autorităţile locale nu i-au spus că ar exista un litigiu în legătură cu respectivul imobil.
   
Patronul pizzeriei a spus că a investit aici în jur de 100.000 de euro şi că prin demolarea clădirii va rămâne pe drumuri cu concubina şi cei trei copii, la fel ca şi cei opt angajaţi ai pizzeriei.

×
Subiecte în articol: Galați greva foamei primaria
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close