Antena 3 CNN Actualitate Galaţi: Un pluton de genişti din Brăila detonează troienele de pe DJ 252

Galaţi: Un pluton de genişti din Brăila detonează troienele de pe DJ 252

Galaţi: Un pluton de genişti din Brăila detonează troienele de pe DJ 252
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Feb 2012   •   17:55

Pentru a se putea ajunge la singura localitate izolată din judeţul Galaţi, satul Hănteşti, un pluton de genişti din Brăila a fost chemat pentru detonarea troienelor mari de pe DJ 252 Buciumeni-Nicoreşti, informează Agerpres.
   
Încercările de eliberare a drumului au început acum trei zile. La început, drumarii au încercat să le spargă cu wolele şi buldozerele, dar nu au reuşit. Apoi, au intervenit pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar stocul de capse detonatoare a fost epuizat, fără a da rezultate vizibile. În prezent lucrează aici un pluton de ofiţeri, subofiţeri şi pirotehnişti de la Unitatea Militară 10 Geniu - Brăila, care detonează trotil pentru a afâna zăpada îngheţată şi a putea fi ,atacată' cu frezele şi buldozerele. Prin acţiunea lor s-a putut înainta o jumătate de kilometru spre Hănteşti.
   
'În această zonă se lucrează de trei zile. Mai avem aproximativ trei km până la Hănteşti, până când drumul va fi deblocat. Vreau să mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale, care a răspuns prompt solicitării noastre şi a trimis la acţiunile de deszăpezire un pluton de ofiţeri, subofiţeri şi pirotehnişti de la Unitatea Militară 10 Geniu - Brăila', a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.
   
Un camion de la ISU Galaţi, plin cu alimente şi apă, a ajuns cu greu la mănăstirea Buciumeni, de unde au fost preluate cu ajutorul săniilor sătenilor, dar şi pe jos, şi au fost distribuite către cele aproximativ 50 de familii din satul Hănteşti, care sunt izolate de restul lumii de mai bine de opt zile. Intervenţia va continua pentru eliberarea completă a drumului.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close