Antena 3 CNN Actualitate Gândaci, mucegai, igrasie, băi într-o stare avansata de degradare. Nereguli grave găsite de inspectori în centrele speciale

Gândaci, mucegai, igrasie, băi într-o stare avansata de degradare. Nereguli grave găsite de inspectori în centrele speciale

Gândaci, mucegai, igrasie, băi aflate într-o stare avansata de degradare. Aşa trăiesc persoanele cu dizabilităţi din centrele speciale. Mizeria a fost descoperită, în urma controalelor, de inspectorii Consiliului de Monitorizare.

Gândaci, mucegai, igrasie, băi într-o stare avansata de degradare. Nereguli grave găsite de inspectori în centrele speciale
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    03 Noi 2021   •   14:08

Inspectorii au descoperit întrerupătoare nesecurizate, becuri nefuncţionale, gândaci în dormitoarele beneficiarilor şi saltele murdare la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Tântava din Giurgiu. Pereţii erau plini de igrasie, iar plăcile de faianţă sparte.

De vină este nepăsarea şi neimplicarea autorităţilor, dar şi a personalului, spun aceştia.

Zeci de oameni continuă să traiasca în condiții greu de imaginat, chiar daca reprezentanţii Consiliului de Monitorizare au trimis sesizări autorităților implicate.

Nereguli grave au fost descoperite şi la Centrul de Ingrijire şi Asistenţă Olteni, din județul Teleorman.

Curtea a rămas plină de gunoaie, neîngrijită, iar instalaţia termică era nefuncţională. Personalul a fost propus pentru a fi sancţionat după ce un tânăr a fost găsit legat de pat timp de 2 ani. Nimeni n-a luat nicio masură, iar tratamentul inuman la care au fost supuși pacienții a fost trecut cu vederea.

În schimb la centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din judeţul Suceava, odată cu schimbarea conducerii, au fost cumpărate saltele, lenjerii, de pat, au fost renovate grupurile sanitare şi a fost făcută dezinsecţie. Toate aceste modificari au fost făcute în doar 2 luni şi jumătate.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close