Antena 3 CNN Actualitate Garda de Mediu are un nou șef, după demiterea lui Octavian Berceanu

Garda de Mediu are un nou șef, după demiterea lui Octavian Berceanu

Marioara-Artemis Gătej a fost numită comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu de premierul interimar Florin Cîțu.

Garda de Mediu are un nou șef, după demiterea lui Octavian Berceanu
Sursa foto: Facebook/Garda Naţională de Mediu
de Adelina Miron    |    27 Oct 2021   •   23:20

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Marioara-Artemis Gătej se numește în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu”, se arată în decizia prim-ministrului, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Marioara-Artemis Gătej a mai fost la șefia Gărzii Naționale de Mediu anul trecut și a fost înlocuită cu Octavian Berceanu.

„Este un post politic, nominalizarea a fost făcută acum vreo trei săptămâni, probabil că schimbarea în funcție se va face în următoarele zile. Mă voi întoarce în Galați, dar nu voi mai activa în sistem”, declara Mărioara Gătej la vremea respectivă, potrivit Viața liberă.

Activistul de mediu Octavian Berceanu, propus de USR, a fost numit, în luna martie a acestui an, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

Decizia de demitere a lui Octavian Berceanu a fost luată de Florin Cîțu în luna septembrie, după ce miniștrii USR s-au retras de la guvernare.

Octavian Berceanu susține că un fost ministru al Mediului a făcut presiuni politice asupra sa și l-a sunat să vadă dacă nu se mai "înmoaie":

„În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”, a spus Octavian Berceanu, la Digi24. Acesta a răspuns astfel întrebării cu privire la posibile presiuni politice asupra sa, când era șef la Garda de Mediu. "Era panică că schimbam șefii", a declarat Berceanu la Digi 24.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close