Antena 3 CNN Actualitate Gata cu frauda în sistemul sănătăţii. Din iunie se introduc reţetele electronice şi cardul naţional de sănătate

Gata cu frauda în sistemul sănătăţii. Din iunie se introduc reţetele electronice şi cardul naţional de sănătate

Gata cu frauda în sistemul sănătăţii. Din iunie se introduc reţetele electronice şi cardul naţional de sănătate
Sursa foto: foto: razbointrucuvant.ro
13 Mar 2012   •   16:09

Medicii vor folosi din iunie reţeta electronică, iar din august va fi distribuit cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, precizând că odată cu introducerea acestora vor fi aduşi în sistem aproape 200 milioane de euro, bani care se pierdeau prin fraude.

Prin reţetele electronice se doreşte aducerea în sistem  a unei sume de 150-200 de milioane de euro, bani care se pierdeau prin fraude.

Preşedintele CNAS a declarat că acest mecanism nu va afecta în nici un fel pacienţii, ci, dimpotrivă, le va aduce avantaje.

El a mai spus că a propus Ministerului Sănătăţii un proiect de Hotărâre de Guvern prin care medicii, când prescriu un medicament, să îşi asume respectiva prescriere.

Potrivit lui Lucian Duţă, din cele patru miliarde de euro, reprezentând bugetul CNAS, trei miliarde de euro sunt alocaţi pentru spitale şi compensarea medicamentelor.

El a ţinut să precizeze că 100,000 de pacienţi cu cancer sunt în tratament, iar alţi 2,000 sunt pe listele de aşteptare.

×
Subiecte în articol: Lucian Duta fraude CNAS
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close