Antena 3 Actualitate Gata cu "păcănelele"! Jocurile tip slot-machine vor funcţiona legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române

Gata cu "păcănelele"! Jocurile tip slot-machine vor funcţiona legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române

de G.S.    |    10 Feb 2015   •   17:24
Gata cu "păcănelele"! Jocurile tip slot-machine vor funcţiona legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române
Sursa foto: Foto: portlandtraumatreatment.com
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, favorabil propunerea legislativă a o sută de parlamentari care prevede că jocurile de noroc de tip slot-machine vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române.
 
Deputatul PSD Cornel Iacoban, unul dintre iniţiatorii proiectului, a spus că dependenţa de jocuri de noroc, de păcănele, se numeşte ludomanie  şi face ?ravagii în România?, iar prin acest proiect se încearcă restrângerea "păcănelelor", slot machine doar în spaţii convenţionale.
 
"Această dependenţă de jocuri de noroc. Această dependenţă de ?păcănele? se numeşte ludomanie în tehnica medicală şi face ravagii în România, în special în zonele rurale. Sunt copii care nu au vârsta de 18 ani, care fără nicio oprelişte intră şi joacă, pierd bani, sunt oameni mature care intră să-şi cumpere ceva sau intră într-un bar să bea o bere şi acolo sunt prezente aceste slot machine, aceste ?păcănele? care binenţeles, la un moment dat, dau dependenţă", a afirmat Iacoban.
 
Şi deputatul PSD Cosmin Nicula a arătat că între micşorarea veniturilor bugetare ale unei ţări şi creşterea stării de sănătate şi a stării de bine a populaţiei,  "nu merită acest preţ".
 
În replică, deputatul PNL Theordor Nicolescu a arătat că se încalcă libera concurenţă  şi textul este neconstituţional. "Văd că vreţi să daţi doar la cazinouri şi la Loteria Română dreptul la slot machine. Avem un mare scandal cu concesionarea serviciilor Loteriei. Dumeavoastră vreţi ca cei care au concesionat serviciile Loteriei să aibă 80% din piaţa de slot machine din România", a spus Nicolescu.
 
Şi deputatul PNL Dănuţ Culeţu a spus că şi Internetul poate da dependenţă şi nu se dă o lege care interzice Internetul. "Şi Internetul poate să dea dependenţă şi nu cred că cineva poate veni cu o lege în privinţa interzicerii Internetului. Problema este în altă parte",  a spus Culeţu.
 
În final, Comisia juridică a avizat favorabil acest proiect, comisia de Buget fiind sesizată în fond.
 
Proiectul a fost respins anterior de Senat, iar Camera este for decizional.
 

×
Subiecte în articol: pacanele agentii Senat Camera Deputatilor

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close