Antena 3 CNN Actualitate Gaura din stratul de ozon care va ajunge deasupra României nu prezintă riscuri pentru populaţie

Gaura din stratul de ozon care va ajunge deasupra României nu prezintă riscuri pentru populaţie

Gaura din stratul de ozon care va ajunge deasupra României nu prezintă riscuri pentru populaţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mar 2011   •   14:01
Nu vă temeţi de gaura formată în stratul de ozon, care ajunge astăzi deasupra ţării noastre! Aşa ne îndeamnă specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Ei spun că nu există nici un fel de risc pentru noi, deoarece valorile concentraţiei de ozon se încadrează în parametrii normali pentru această perioadă, iar valoarea razelor ultraviolete este deasemenea scăzută. Fenomenul este unul care se petrece în fiecare sezon rece. Potrivit meteorologilor, în ultima perioadă gradul de pierdere a ozonului din zona Arctică a fost mai accentuat decât în toate iernile de până acum.

Deasupra României, în perioada următoare concentraţia de ozon va rămâne apropiată de valorile normale pentru această perioadă a anului.

Cu toate acestea specialiştii recomandă o serie de măsuri de protecţie.

Dacă ies din casă, românii sunt sfătuiţi să se dea cu creme cu factor de protecţie cât mai mare şi să poarte şepci sau pălării. Pe termen lung, subţierea stratului de ozon este un fenomen îngrijorător, accentuat de poluare şi greu de stopat.

 



×
Subiecte în articol: România gaura protecţie specialisti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close