Antena 3 CNN Actualitate Denunţătorii judecătoarei Terceanu, spărgătorii de locuinţe Manole Teodoris şi Roşu Alexandru. Cum a reuşit DNA să-i facă pe soţii Manole să "spargă" tăcerea (pasaje din referatul DNA)

Denunţătorii judecătoarei Terceanu, spărgătorii de locuinţe Manole Teodoris şi Roşu Alexandru. Cum a reuşit DNA să-i facă pe soţii Manole să "spargă" tăcerea (pasaje din referatul DNA)

Denunţătorii judecătoarei Terceanu, spărgătorii de locuinţe Manole Teodoris şi Roşu Alexandru. Cum a reuşit DNA să-i facă pe soţii Manole să "spargă" tăcerea (pasaje din referatul DNA)
21 Noi 2015   •   14:12

Din referatul DNA privind cererea de arestare preventiva a judecatoarei TMB Geanina Terceanu reiese ca procurorii au strans probe certe, pas cu pas, pentru a dovedi vinovatia acesteia precum si modul in care magistratul a luat mita de la Cristian Borcea si fratii Becali pe parcursul judecarii fondului in urma caruia Terceanu i-a achitat pe toti cei din "Lotul transferurilor" pe motiv ca fapta nu exista la data de 3 aprilie 2012.

Din referat reiese ca primul denunt a fost facut in data de 14 aprilie 2015 de catre Rosu Alexandru Constantin. In 3 iunie 2015 au urmat declaratiile incriminatoare ale sotilor Manole Teodoris si Manole Gabriela Veronica.

De mentionat, Rosu Alexandru zis "Patrat" si Manole Teodoris zis "Doris" fusesera trimisi in judecata la inceputul lunii aprilie 2015 de Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un dosar privind peste 30 de furturi de locuinte, printre care si imobilul lui Theodor Stolojan si al unui judecator de la Inalta Curte.

Denuntul si declaratiile sunt coroborate cu interceptari si inregistrari in mediul ambiental cat si telefonice, si contin detalii clare privitoare la mita primita, in mai multe transe, de judecatoarea Terceanu.

Procurorii au stabilit care a fost traseul banilor : in aprilie 2009, judecatoarea Terceanu a primit in mod direct de la suspectul
Becali Ioan suma de 10.000 euro" intr-un birou din incinta stadionului Ghencea, "alti 10.000 au fost primiti de catre suspecta Terceanu Geanina in mod direct de la suspectul Becali Victor, in prezenta suspectului Becali Ioan, in luna mai 2009, la locuinta acestora din urma situata in satul Pipera,  comuna Voluntari, judetul Ilfov", altatransa de 40.000 euro a fost primita de judecatoare de la fratii Becali, in luna mai 2009, prin intermediul martorului Manole Teodoris. Judecatoarea si-a cumparat un apartament in valoare de 93.000 euro in Calea Vacaresti la data de 22 mai 2009. O alta transa, de 10.000 de euro, a fost platita, conform procurorilor, in 2012, anterior pronuntarii hotarari de achitare, iar fratii Becali ar mai fi dat- se arata in referatul DNA- tot atunci, prin intermediari, suma de 105.000 euro.

De asemenea, ambientalele releva si alte amanunte picante privitoare la modul in care spargatorul de case "Doris" si sotia acestuia au acceptat, in cele din urma sa colaboreze cu anchetatorii, desi in alte discutii acestia o linistisera pe judecatoare ca nu "o vor da in gat", dar ii cereau 150.000 de euro ca sa scape de o pedeapsa mare in dosarul de furt calificat in care acestia sunt inculpati :

Manole Teodoris: "DNA-ul m-a pus liber".
Manole Gabriela-Veronica: Da, ma! Da! Da! (neinteligibil)
Manole Teodoris: Si mi-a zis: Ca sa vezi ca noi avem putere" si m-au pus liber. "Vezi acuma ne-ajuti si ..."tu-mi spui cum sa te ajut acuma...(neinteligibil)
Terceanu Geanina: Si cum sa zica? (neinteligibil)...turnat pe mine sau ce?
Manole Gabriela-Veronica: Da, ma! Da1 Da!
Manole Teodoris: Sa te torn pe tine, sa dam declaratie...(neinteligibil)..."Pai si daca pe femeia asta n-o cunosc"?
Manole Gabriela-Veronica: Da cheile alea...
Terceanu Geanina: ...(neinteligibil)...
Manole Teodoris: "Eu n-o cunosc pe femeia asta? Cum sa dau declaratie de ea?"
 Manole Gabriela -Veronica: "Ba da, o cunosti". Si mie mi-a zis asa.
Manole Teodooris: "Ba da, o cunosti foarte bine".
Manole Gabriela-Veronica: Eu am plecat, n-am mai stat de vorba.
Manole Teodoris: Si mi-a zis...
Manole Gabriela-Veronica: M-am ridicat si am plecat.
Manole Teodoris: ..(.neinteligibil) ...de fapt, chemata de doua ori a fost. Ultima data am fost la ei, m-au chemat la ei si mi-a zis...mi-au zis:"Daca nu ne ajuti, iti dam 3 ani ori sapte fapte". Si i-am zis: Daca asa dati dumneavoastra pedepsele, domnii procurori de la DNA, atunci eu n-am ce sa mai..." Zic: Asta este. Daca n-o cunosc vreti sa mint ca o cunosc? Eu n-o cunosc pe femeia asta".
Terceanu Geanina: Nu stiu de unde stiu.
Manole Gabriela-Veronica: Ma, da de unde stiu ca OTILIA l-a pus liber, ce dracu?
Manole Teodoris: Eu am crezut ca stii. Am crezut ca stii.
Manole Gabriela-Veronica: OTILIA l-a pus liber. OTILIA l-a pus liber.
Manole Teodoris: Fara nicio smecherie.
(...)
Manole Gabriela-Veronica: Nu mai gesticula atata.
Manole Teodoris: "Liber...ca sunt liber... si ajuta-ma" zic "M-a ajutat procuroru'...(neinteligibil) zic..procuroru ...(neinteligibil) D-asta am zis ca stiu ce ...(neinteligibil) . Pe BUZOIANU (referitor la avocatul Petre Dan trimis in judecata pentru comiterea de infractiuni de coruptie) l-ai sarit din schema, deci fi atent! D-asta au zis ca stiu ceva.
Manole Gabriela-Veronica: Ma, Antonela o fi zis atunci ceva? ANTONELA (referire la Costache Antonela Anemary, fost judecator la Tribunalul Bucuresti , trimisa in judecata pentru fapte de coruptie)
Terceanu Geanina: Nu nu i-am zis.
Manole Teodoris: I-am zi...i-am zis...
Manole Gabriela-Veronica: Da' ANTONELA crezi ca stia si acuma au profitat ca el era inchis? 
Terceanu Geanina: NU, nu, nu.nu. Nu stie, mai nimeni, n-am zis...
Manole Teodoris: Bai, tu stai linistita, ca oricum nu vrobesc nimic. Orice s-ar intampla, nu vorbesc, ai inteles?
Manole-Gabriela-Veronica: Problema asta e, ca venisem cu gandul asta, Zic:"Bai, puii mei, daca e, ne ajuti si pe noi". Poate scoatem sechestrul.
ManoleTeodoris: ..asculta-ma. Ia taci putin! Daca ei cer banii sub santaj, ca te spun daca nu dai..
Manole Gabriela-Veronica: A...(neinteligibil)
Manole Teodoris: Nu, ca eu dau banii! Pune pe cineva din familia ta si trec casa pe numele lui. Deci, eu nu-ti fac asa ceva tie! Tu stii foarte bine ca eu nu fac asa ceva. Deci, punem pe cineva din...
Terceanu Geanina: Da; n-am cum...n-am...
Manole Gabriela-Veronica: Da' ma, da el...(neinteligibil)...sa se impace cu aia, sa-i dea 15 ani.
Manole Teodoris: N-am de unde sa iau.
Manole Gabriela-Veronica: N-avem de unde sa-i luam.
Manole Teodoris: Pe terenuri.
Terceanu Geanina: ...(neinteligibil)...
Manole Teodoris: Masini...

Intrucat judecatoarea Terceanu le-a spus ca nu mai are de unde sa le dea banii pentru ca i-a cheltuit pe toti, sotia lui Manole ii spune acesteia:
-Bai, GEANINA, te gandesti acuma la chestile astea? Sa-mi bag picioarele, ajungem toti la parnaie.
Judecatoarea cauta o solutie, explicand ca are o prietena care nu era in tara la acel moment dar urma sa vina in cursul serii.
Manole  Teodoris: Pai, si cum? De unde ma cunoaste ca sa-mi dea mie banii?
Terceanu Geanina: Tu esti prost? Da' te duci din partea mea. Te duci din partea mea si asta e. Da' lasa-ma sa...cand e, pe 7?
Manole Teodoris: Pe 7, dar imi trebuie cu cateva zile inainte, ca sa pot sa...(neinteligibil) ...si am scapat! Raman cu fapta, nu-i problema.! Pot sa-mi dea si maxim, ca nu te dau. Eu nu te dau, crede-ma!
(...)
Terceanu Geanina: Este DNA-ul acolo la ei...
Manole Teodoris: Unde?
Terceanu Geanina: In incinta primariei.
Pai, si cum sa ma duc eu acolo?
Terceanu Geanina; Nu stiu, te duci...(neinteligibil)
(...)
Terceanu Geanina: Sa vorbesc la...(neinteligibil)...Tre' sa vorbeasca ala cu jandarmu'. Mai rau e sa ma intalnesc cu voi decat sa te duci tu.  Du-te acolo, la primaru de acolo, il chemi afara si vorbesti cu el afara, ii spui ca esti din parte a mea..
Manole Gabriela-Veronica: Pai nu ne da, ma, ala, banii noua! Ce dracu?
Terceanu Geanina: Va da, ma, va da! Ca daca-i zic ca sunt in belele eu, va da!

(paginile 21-25 din referatul procurorilor DNA)

Conform referatului, primele intalniri cu judecatoarea au fost facilitate de catre avocatul Dan Petre in 2009, personaj condamnat pentru fapte de coruptie in dosarul judecatoarelor de la TMB Antonela Costache &Co.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close