Antena 3 Actualitate Judecătoarea care a luat şpagă în dosarul Transferurilor, plasată în arest la domiciliu

Judecătoarea care a luat şpagă în dosarul Transferurilor, plasată în arest la domiciliu

11 Dec 2015   •   12:01
Judecătoarea care a luat şpagă în dosarul Transferurilor, plasată în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto:Agerpres

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca judecătoarea Geanina Terceanu să fie plasată în arest la domiciliu, ea fiind acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

Instanța supremă a admis o cerere depusă de judecătoare privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind definitivă, informează Agerpres.

Geanina Terceanu se afla în arest preventiv din data de 20 noiembrie.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — 'fapta nu există'.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunța această soluție de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii.

În referatul întocmit de DNA, se arată că Geanina Terceanu a primit o tranșă de bani în timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din București și o alta la locuința fraților Ioan și Victor Becali din Pipera.

Informația apare în declarația dată în fața anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita.

Din aceeași declarație reiese că Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu puțin timp înainte de pronunțarea hotărârii de achitare a inculpaților din dosarul transferurilor, precum și două tranșe de 25.000 de euro și 20.000 de euro după pronunțare. De asemenea, judecătoarea ar mai fi primit, tot înainte de pronunțarea achitărilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar cei opt oameni din fotbal au fost condamnați la închisoare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close