Antena 3 CNN Actualitate Gelu Diaconu, trimis în judecată. Fostul şef ANAF, la ieşire de la DNA: „Am o frustrare teribilă, dar adevărul va ieşi la suprafaţă”

Gelu Diaconu, trimis în judecată. Fostul şef ANAF, la ieşire de la DNA: „Am o frustrare teribilă, dar adevărul va ieşi la suprafaţă”

Gelu Diaconu, trimis în judecată. Fostul şef ANAF, la ieşire de la DNA: „Am o frustrare teribilă, dar adevărul va ieşi la suprafaţă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iun 2016   •   11:52

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a ajuns la DNA. Acesta a fost citat de anchetatori pentru a da explicaţii scrise în dosarul de corupţie care a dus la demisia lui.

Gelu Ştefan Diaconu a fost pus sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Cei doi au fost acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridică, potrivit DNA la mai bine de 30 de milioane de lei.

Gelu Diaconu a declarat la intrare în sediu DNA că a primit acasă o citaţie şi că este ”convins că lucrurile vor ieşi la iveală în adevărata lor realitate”.

„ Dosarul a fost înaintat instanţei. Mi s-a adus la cunoştinţă lucrul acesta, am dat o declaraţie scurtă în care am reiterat susţinerile din memoriul pe care l-am depus, dosarul va fi făcut public, eu nu am avut acces pentru că nu am avut un avocat, nu am dorit. Veţi fi ţinuţi la curent cu toată desfăşurarea anchetei când va ajunge în instanţă. E o chestiune, în opinia mea, care ţine strict de profesia fiscală, chiar dacă am avut calitatea de suspect şi acum m-am trezit în instanţă şi pentru precizările de natură pur administrativ fiscală nu era necesară asistenţa unui avocat. Nu poate exista un prejudiciu atâta timp cât contribuţia la asigurări de sănătate a grupului infracţional a fost amnistiată, noi vorbim de 4.500.000 de contribuabili, adică amărâţii României. Acuzaţia care mi se aduce este că am emis acea circulară de suspendare a emiterii sau punerii în executare a titlurilor de creanţă şi nu de anularea obligaţiilor a cărui termen de prescriere este în decembrie 2017 că aş fi făcut-o cu scopul de a-i scuti pe cei din Partida romilor sau grupul infracţional să-şi plătească 468 de lei. Nevinovat. Am o frustrare teribilă, dar adevărul va ieşi la suprafaţă”, a declarat Gelu Diaconu la ieşirea de la DNA, după o oră de audieri.

 

×
Subiecte în articol: Gelu Diaconu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close