Antena 3 CNN Actualitate Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate de urgenţă în spital

Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate de urgenţă în spital

Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate de urgenţă în spital
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Dec 2011   •   17:17

Gemenele fostei stareţe din Tăriceni au fost botezate, vineri, de preotul Spitalului "Sf. Pantelimon" din Bucureşti, Ştefan Oproiu. Starea de sănătate a celor două fetiţe, Ana Ecaterina şi Maria Nectaria, impunea realizarea de urgenţă a acestei taine, informează Mediafax.

Naşa de botez a micuţelor a fost o doctoriţă din unitatea sanitară. Ele au primit numele de Ana Ecaterina şi Maria Nectaria. "Este o minune de la Dumnezeu că fetiţele s-au născut", spun surse medicale.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române (BOR), taina botezului poate fi înfăptuită de aproape oricine, în caz de urgenţă medicală, prin rostirea cuvintelor: "Se botează robul lui Dumnezeu..., în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh". Apoi, botezul este confirmat de Biserică prin Mirungere.

Stareţa de la mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi, în vârstă de 40 de ani, a născut, duminică, la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Bucureşti.

Femeia, Sebastiana Gâtlan, a trimis o scrisoare Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în care spune că se retrage din viaţa monahală şi că tatăl celor doi copii ai săi nu este nici preot şi nici călugăr, ci un "mirean" a cărui identitate o ştie doar ea şi Dumnezeu.

×
Subiecte în articol: gemene
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close