Antena 3 CNN Actualitate Gemeni născuţi prematur, lăsaţi nouă zile fără incubator într-un spital din Câmpulung Muscel

Gemeni născuţi prematur, lăsaţi nouă zile fără incubator într-un spital din Câmpulung Muscel

Gemeni născuţi prematur, lăsaţi nouă zile fără incubator într-un spital din Câmpulung Muscel
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Noi 2010   •   08:33

Doi copii gemeni născuţi prematur au fost la un pas de moarte din cauza medicilor din Câmpulung Muscel. Bebeluşii aveau mai puţin de un kilogram la naştere, aşa că medicii i-au înregistrat ca avortoni. Au supravieţuit, însă, fără incubator timp de nouă zile. În tot acest timp, tatăl gemenilor a alergat disperat de la o autoritate la alta. A reuşit să ajungă la Raed Arafat, care a cerut de urgenţă mutarea copiilor la maternitatea Polizu din Bucureşti.

Medicii veniţi de la Bucureşti au fost întâmpinaţi cu uşile încuiate, în condiţiile în care doctorii de la Câmpulung ştiau că SMURD-ul trebuie să vină după cei doi copii.

Au reuşit până la urmă să intre, dar s-au lovit în scurtă vreme de altă problemă. Dimensiunile liftului nu permiteau transportarea tărgilor. Au mai traversat un coridor, până la un lift în care să încapă tărgile cu incubator.

În scurtă vreme bebeluşii au fost luaţi de ambulanţă şi aduşi la Bucureşti, unde primesc îngrijiri la terapie intensivă.

La Câmpulung a fost demarată o anchetă. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică vrea să afle cum este posibil ca doi prematuri să nu fi fost băgaţi în incubator.

Directorul spitalului susţine că mai bine de o săptămână nu a ştiut de ce se întâmplă în unitatea pe care o conduce.

Gemeni născuţi prematur, lăsaţi fără incubator


×
Subiecte în articol: bebelusi incubator Campulung Muscel
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close