Antena 3 Actualitate Cătălin și Mădălin, doi militari gemeni, au murit la diferență de trei ani după două tragedii: "Două suflete ce pot sta doar împreună"

Cătălin și Mădălin, doi militari gemeni, au murit la diferență de trei ani după două tragedii: "Două suflete ce pot sta doar împreună"

de Laura Dinu    |    01 Apr 2021   •   10:02
Cătălin și Mădălin, doi militari gemeni, au murit la diferență de trei ani după două tragedii: "Două suflete ce pot sta doar împreună" Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania

Tragedie fără margini în Ministerul Apărării, unde frații gemenii Pohace au murit la doar trei ani unul după celălalt.

”Gemenii Pohace, două suflete ce pot sta doar împreună.

Chiar dacă mii de oameni s-au mobilizat să îl ajute cu donații pentru operație, Dumnezeu l-a vrut pe Mădălin alături de fratele său geamăn. Timp de 24 de ani, Mădălin si Cătălin au fost mereu împreună, în fiecare zi. În anul 2017 au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales. Cine i-a cunoscut poate confirma că aveau, încă de pe băncile academiei, toată puterea, curajul și ambiția pentru a ajunge foarte departe în cariera militară. Pentru toți colegii erau un exemplu și pentru asta le mulțumim încă o dată.

În 2017, Cătălin Pohace a ales o funcție la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag, era pasionat de înot și mare, își dorea să evolueze în carieră în această unitate cu specific unic. Era dornic de aventură, își dorea să participe și la o misiune în teatrul de operații. Toate aceste planuri s-au terminat brusc, când pe 15 mai 2018, tocmai în mare și-a găsit sfârșitul. Fratele lui, părinții și colegii au primit vestea ca pe un șoc.

Mădălin Pohace a găsit forța să meargă mai departe. Mădălin și-a început cariera la Regimentul 528 ISR Cercetare din Brăila, iar în 2019 s-a mutat la Ploiești. S-a însurat, și-a întemeiat o familie, totul părea bine, în special după venirea pe lume a băiețelului lor.

Luna octombrie 2020 a venit cu un diagnostic greu de înțeles pentru un tânăr la început de drum: tumoare cerebrală. Lupta fostului nostru coleg, locotenentul Pohace Mădălin, părea că se sfârșește totuși după prima operație și speranța își făcea din nou loc. Însă, la două luni după operație, Mădălin s-a internat din nou la Spitalul Militar Universitar de Urgență Central din București deoarece tumoarea reapăruse, de data aceasta fiind însoțită și de un edem.

La momentul internării, Mădălin avea pierderi de conștiență și abia mai vedea. În dimineața operației deja nu mai vedea cu ochiul stâng, iar picioarele nu le mai simțea. Astfel, în dimineața zilei de 10 Decembrie 2020, în jurul orei 09:15, camaradul nostru intră în sala de operație și iese 6 ore mai târziu. Medicii au rămas însă rezervați, tumoarea a fost denumită unică în Europa. Colegul nostru nu a renunțat la luptă, alături de el fiind și toți camarazii lui.

Cu toate eforturile depuse de medici și Mădălin, luni 29 martie, la doar 27 de ani, Mădălin a plecat dintre noi, lăsând în urmă o soție, un înger de doar un anișor și o mamă căreia îi dorim să găsească putere să meargă mai departe.

Ne dorim să ne amintim de colegii noștri ca de niște adevărați luptători. Cu zâmbetul pe buze, doritori de aventură, cu un drum clar ales în viață pentru care au muncit și ar mai fi muncit dacă timpul le-ar fi permis.

Astăzi camarazii, familia și prietenii îl vor conduce pe ultimul drum.

Rămas bun, Mădălin!

Odihnește-te în pace și tu Cătăline, acum ești din nou împreună cu fratele tău!”, au scris, miercuri, reprezentanții MAPN pe o rețea socială. 

Gemenii Pohace, două suflete ce pot sta doar împreună Chiar dacă mii de oameni s-au mobilizat să îl ajute cu donații...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 30 martie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close