Antena 3 CNN Actualitate Generalul Cristian Barbu, despre controversa armelor pentru Ucraina şi vizita lui Cîţu la Kiev: "Nu are scuză! E o decizie colectivă care ne privește pe noi toţi"

Generalul Cristian Barbu, despre controversa armelor pentru Ucraina şi vizita lui Cîţu la Kiev: "Nu are scuză! E o decizie colectivă care ne privește pe noi toţi"

Este ziua 66 de război, iar Rusia şi China au pus tunul acuzațiilor pe ţările NATO la adresa cărora au lansat un avertisment dur în contextul furnizării de arme în Ucraina. Iată ce spune Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare, despre declaraţiile oficialilor români care au mers la Kiev.

Generalul Cristian Barbu, despre controversa armelor pentru Ucraina şi vizita lui Cîţu la Kiev: "Nu are scuză! E o decizie colectivă care ne privește pe noi toţi"
Sursa foto: Antena 3 | Facebook Florin Cîţu
de Claudia Popovici    |    30 Apr 2022   •   19:18

Rusia şi China au pus tunul acuzațiilor pe ţările NATO. Ministrul de externe rus acuză ţările Alianței Nord Atlantice că ele sunt cele care împiedică obținerea încetării focului şi tot ele sabotează negocierile prin instrucțiunile pe care le-ar da americanii şi britanicii autorităţilor de la Kiev.

Pe de altă parte, ministrul de externe al Chinei acuză şi el NATO că a dat Europa peste cap şi că vrea să bulverseze întreaga planetă. Șantajul de ultimă oră al Moscovei se referă la sancţiuni.

Întrebat despre poziția României în acest context şi de declaraţiile oficialilor români care au mers în vizita la Kiev, Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare, a precizat: 

"În acest moment consider că delegația condusă de prim-ministrul României a fost cea care a avut şi din partea preşedintelui un mandat şi cred că sunt cei mai îndreptățiți să spună acest lucru.

Iar ideea că baza legală că trebuie trecută prin Parlament înseamnă că reprezentații poporului trebuie să ia o decizie colectivă care ne privește pe noi toţi.

Deci nu poate fi luată de un singur om şi acela să fie domnul Cîţu, de exemplu. 

Da, cred că are o scuză că a fost extrem de impresionat de ceea ce a văzut acolo. Dar nu are scuză pentru faptul că nu cred că a avut un mandat din partea preşedintelui României sau un mandat din partea preşedintelui şi a guvernului României şi chiar din partea instituțiilor publice.

Nu poţi să vorbești într-o astfel de situaţie decât dacă ai un astfel de document în spate. Altfel sunt păreri personale care pot duce la confuzii extrem de grave", a spus Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare la News Magazine de la Antena 3.

Florin Cîțu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski: "O onoare să mă aflu în Ucraina"

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Citiţi şi: Ce arme poate oferi România Ucrainei | Răspunsul generalului Eugen Bădălan

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close