Antena 3 CNN Actualitate Generalul ”Câmpului Tactic”, audiat la Comisia SRI. Ce s-a discutat la audieri

Generalul ”Câmpului Tactic”, audiat la Comisia SRI. Ce s-a discutat la audieri

Generalul ”Câmpului Tactic”, audiat la Comisia SRI. Ce s-a discutat la audieri
22 Noi 2017   •   19:44

Claudiu Manda a susținut o declarație de presă, după ce generalul ”Câmpului Tactic”, generalul Dumbravă, a fost audiat de Comisia SRI.

”Am discutat despre elemente care țin de activitatea curentă a domniei sale și a celei din trecut. Am discutat despre ce presupun mandatele de securitate națională, cum erau solicitate și cum erau aprobate de unitatea de Parchet. În cadrul Comisiei, mare parte dintre subiectele aduse în atenție era faptul că mandatele erau solicitate pe baza legii 51 și legii 535, unde se vorbește de acțuni de terorism, de spionaj. Dumbravă ne-a adus la cunoștină baza legală.”, a declarat Claudiu Manda.

Printre subiectele abordate s-a numărat și relația cu ANI, dacă SRI trimetea către ANI documentația cu totul. Dumbravă a spus că nu se ocupa de acest lucru.

Dumbravă a fost întrebat și dacă existau echipe mixte, iar acesta a răspuns afirmativ. Echipele SRI s-ar fi ocupat de suportul tehnic,logistic și juridic.

Cel mai important subiect abordat a fost ”Câmpul Tactic”.

”Dumbravă nu a negat articolul din presă, spune doar că în opinia sa atunci când vorbea de câmpul tactic nu se referea la influențarea justiției, ci mai degrabă de urmărirea ca alte persoane (inculpați) ar putea influența actul de justiție și că în acest sens era o implicare a SRI.”, a susținut Claudiu Manda.

Generalul Dumbravă a fost întrebat dacă a fost văzut la ICCJ, Tribunalul Militari, la Parchet, iar acesta a răspuns că a participat, dar că nu a încercat să influențeze vreo decizie a judecătorului sau procurorului de caz.

×
Subiecte în articol: comisie audieri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close